18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nedović i Terzić: Budućnost uvijek ide na tri boda

FK Budućnost

Comments 0

Nedović i Terzić: Budućnost uvijek ide na tri boda

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost u 3. kolu domaćeg šampionata sjutra (subota, 7. avgust) gostuje Iskri u Danilovgradu od 20.00 časova, „plavi“ traže prvi trijumf nakon eliminacije iz Evrope i remija sa Mornarom pod Goricom, a novi šef stručnog štaba Aleksandar Nedović jedva čeka debi nakon povratka u svoj klub poslije 20 godina.

Strateg plavih debituje protiv tima u kome je proveo tri i po godine ispisavši istorijski rezultat plasmanom u Evropu, a simbolično ili ne - na klupi Iskre je debitovao protiv svoje Budućnosti 10. decembra 2017. slavivši 1:0 pod Goricom

„Ne bih ništa mijenjao, jer smo tada odigrali sjajnu utakmicu i ostvarili pobjedu. Ne bih imao ništa protiv da se ista stvar desi i sjutra veče u Danilovgradu“, poručio je 42-godišnji trener „plavih“, koji želi da startuje „trojkom“.

„I da se ne nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo, Budućnost u svakoj utakmici mora da ide na tri boda. Zadovoljan sam kako je ekipa odreagovala i kako smo radili. Naravno, prate nas određeni kadrovski problemi, ali to je sastavni dio posla i u svakom kolektivu u datom trenutku - pogotovo poslije Evrope i napornih mečeva na ovim temperaturama - dolazi do mehaničkih povreda. Nemamo pravo da pričamo i mislimo o tome, igraće najspremnijih 11 igrača i nadam se zabilježiti trijumf“.

Nedović od ponedjeljka komanduje radom ekipe, na treninzima je prštalo, a izgubljena strast se polako vraća...

„Dosta se vratila. Sigurno da ne može sve da se namjesti za tri - četiri radna dana na način kako bih volio, ali vidim da i igrači dosta međusobno razgovaraju. Nije bilo prostora da se obave svi kolektivni i individualni razgovori, „udarili“ smo na najbitnije stvari da to otklonimo i dođemo na nivo na kom smo bili. Stvarno sam zadovoljan kako smo radili, protiv Iskre ne tražim ništa više od odnosa kakav sam vidio na treninzima. Igra ne može da se napravi za kratak period, ali sa znanjem koji ekipa ima, igra može da bude na nivou“.

Plavi kormilar dobro zna sve vrline i mane Iskre, sa kojom je tim na stadionu „Braća Velašević“ odigrao 13 utakmica - sedam pobjeda, četiri remija i dva poraza.

„Mane bih ostavio za svlačionicu. Sigurno da ih Iskra ima, kao što ih imamo i mi i svaki drugi tim na svijetu. Dobra strana protivnika je homogenost, jer na dva meča nije primio gol, a golman Kordić i štoper Bakrač drže ekipu na stabilnom nivou. Međutim, mi smo Budućnost, moramo da se nametnemo i da igramo sa stavom, da budemo agresivni i da se ponašamo u skladu renomea kluba“, jasan je Nedović.

I 22-godišnjeg vezistu Vasilija Terzića čeka debi na neki način - prvi put će od starta nositi kapitensku traku.

„Ponikao sam u klubu, prošao sve mlađe selekcije i puno mi znači povjerenje kluba. Trudiću se da ga dobrim igrama opravdam“, poručio je Terza, koji vjeruje da su loše predstave u Evropi – prošlost.

„Nadam se da ćemo protiv Iskre da odigramo dobru utakmicu i da ćemo što prije vratiti naš stil. Vjerujem da ćemo da upišemo nova tri boda koja će nam značiti u nastavku sezone“.

Iskra je u uvodna dva meča naše lige osvojila četiri boda savladavši Jezero u Danilovradu (2:0) i remiziravši sa Rudarom u Pljevljima (0:0), tako da su „plavi“ oprezni.

„Znamo da nas čeka teška utakmica, protivnik je dobro otvorio sezonu, ima kvalitetne pojedince, ali na nama je da gledamo sebe i da se koncetrišemo na svoju igru. Ukoliko budemo pravi i smanjimo greške koje smo pravili na prethodnim utakmicama, možemo do pozitivnog rezultata“, jasan je kapiten Terzić, koji na sredini neće imati pomoć povrijeđenog Luke Mirkovića, dok je Miloš Raičković upitan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR