15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Petrović: Znam koliko rivali žele pobjedu, tu smo da bude suprotno

FK Budućnost

Comments 0

Petrović: Znam koliko rivali žele pobjedu, tu smo da bude suprotno

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost kao aktuelni šampion sjutra (nedjelja, 5. decembar), na Gradskom stadionu u Podgorici, dočekuje najveće iznenađenje šampionata Petrovac u 14.00 časova, u okviru 18. kola domaćeg šampionata.

„Plavi“ dijele drugo mjesto na tabeli sa Dečićem (29 bodova), nalaze se u seriji od četiri utakmice bez poraza (dvije pobjede, dva remija), dok „nebeskoplavi“ imaju samo dva boda manje i stižu u Podgoricu na krilima trijumfa nad liderom Sutjeskom.

„Za svaku ekipu u državi, Budućnost je poseban motiv. Znam to najbolje, jer sam i sam kao igrač drugih domaćih klubova imao dodatni motiv. Svi žele da se dokažu i pokažu protiv najvećeg kluba u zemlji“, poručio je 24-godišnji napadač Zoran Petrović, koji izuzetno cijeni Petrovac.

„To je tim koji će do kraja juriti mjesto u vrhu, ima par pojedinaca koji se ističu i nalaze u dobroj formi. Uostalom, pokazali su to na utakmici sa Sutjeskom. Međutim, vjerujem da možemo da pokažemo sav svoj kvalitet i da ostvarimo nova tri boda“.

Vladan Adžić se nakon odrađene suspenzije vraća u roster, Momčilo Raspopović i Igor Ivanović su počeli da treniraju, dok su van tim definitivno Miloš Dragojević, Vasilije Terzić i Miloš Raičković.

„Oslabljeni smo ponovo, ali razmišljamo pozitivno. Uradićemo sve da pobijedimo Petrovac“, rekao je brzonogi ofanzivac, koji je sa 24 godine jedan od najstarijih u plavo - bijeloj ekipi...

„Imamo dobar roster mladih igrača, koji to pokazuju iz kola u kolo. Protiv Sutjeske u derbiju bez pet standardnih prvotimaca smo odigrali odličnu utakmicu, pobijedili smo u Bijelom Polju Jezero na izuzetno teškom terenu, a sada opet želimo da slavimo“.

Petrović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 844 minuta u prvenstvu, upisao je tri gola i četiri asistencije.

„Zadovoljan sam ličnim učinkom, ali znam da je mogao da bude bolji. Sitne povrede su me onemogućile da imam neki kvalitetniji kontinuitet. Međutim, tu su asistencije i golovi, nadam se da ću da budem još bolji, ali je najbitnije da Budućnost pobjeđuje“.

Budućnost i Petrovac će u nedjelju odigrati 55. međusobni meč (29 pobjeda „plavih“, 17 remija, osam poraza), te 27. pod Goricom (14 trijumfa Budućnosti, sedam remija i pet poraza), a naš ofanzivac ima posebnu konekciju sa navijačima.

„Kao podgoričko dijete koje je odraslo blizu stadiona, to je nekako normalno. Još dosta navijača znam privatno. Sve golove koje sam dao, postigao sam ispod sjevera, pa simbolično proslavim sa njima. Varvare osjećamo kao da su naš 12. igrač, pomažu nam, a mi ćemo se stvarno truditi da im vratimo na terenu dobrim partijama i pobjedama“, završio je Zoran Petrović.

Utakmicu Budućnost - Petrovac možete da gledate na našem youtube kanalu (FK Budućnost Podgorica), kao i na drugom programu RTCG, a ulaznice za taj meč će se prodavati na dan utakmice - u nedjelju - od 12.00 časova na biletarnici na zapadnoj tribini Gradskog stadiona po cijeni od dva eura.

Da podsjetimo - ulaz na stadion je dozvoljen uz posjedovanje najmanje jednog od četiri elementa iz Nacionalne COVID potvrde:

- Da je osoba potpuno vakcinisana sa propisanim brojem doza vakcine protiv koronavirusa, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove;

- Negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72h;

- Dokaz da je osoba preboljela COVID- 19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa;

- Negativan antigenski brzi test ne stariji od 48h.

Što se tiče maloljetnih lica, ne zahtijeva se da ispunjavaju nijedan od navedenih uslova što se tiče sportskih priredbi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR