9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nedović pred Mornar: Nemamo prostora za kalkulacije, uz navijače do konačnog cilja

FK Budućnost

Comments 0

Nedović pred Mornar: Nemamo prostora za kalkulacije, uz navijače do konačnog cilja

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Vrijeme je za proljeće – fudbal u Crnoj Gori se vraća na terene, a "plavi šampioni" su jedva čekali prave takmičarske utakmice.

Na otvaranju drugog dijela sezona – u 20. kolu domaćeg šampionata – naša Budućnost sjutra (petak, 18. februar) dočekuje Mornar, pod Goricom u 17.00 časova.

Plavi tim će uraditi sve da na proljećnjoj premijeri upiše tri boda i krene u lov na Sutjesku i Dečić...

„Mislim da je pauza bila duga, kao i svaka zimska kod nas zbog uslova. Svi smo se uželjeli utakmica i tog adrenalina koji utakmice nose sa sobom, kao i takmičarskog naboja“, rekao je šef stručnog štaba Aleksandar Nedović, koji vjeruje u tri boda.

„Očekivanja su najveća moguća, igramo kod kuće, ali i da igramo bilo gdje drugo – nemamo prostora za kalkulacije. Znamo da smo u minusu za prvom i drugom ekipom i od prvog kola ćemo igrati na pobjedu na bilo kom terenu“.

Trenažni proces koji je sproveo Nedović sa svojim pomoćnicima je odrađen na najbolji mogući način, a protivnik na startu je – opasan. Baš kao što je svaka prva utakmica u šampionatu.

„Svakoj ekipi moramo da ukažemo maksimalno poštovanje, pa tako i Mornaru. Mornar je napravio dobru ekipu, predvodi ga čovjek koji je radio dvije i po godine u Budućnosti, poznaje navike naših igrača i to je sigurno neki plus. Međutim, domaćini smo, imamo ogromnu želju za prvim trijumfom i da krenemo onako kako se od nas očekuje“.

„Plavi“ u prvoj utakmici drugog dijela ne mogu da računaju na suspendovanog mladog štopera Damjana Dakića, te povrijeđenog kapitena Vasilija Terzića.

„Kada ne igra kapiten, to jeste veliki hendikep. Kao što znate, propustio je finiš prvog dijela sezone, desio mu se peh na posljednjoj kontrolnoj utakmici pošto je zadobio distorziju zgloba, tako da prva dva kola neće igrati, a možda i tri. Mislim da je april mjesec odlučujući za kompletnu borbu u prvenstvu, tako da sa njim nećemo žuriti“, poručio je 43-godišnji Podgoričanin, koji je dodao.

„Igrači koje smo doveli, kao i igrači koji su tu i koji su prošli jedan težak period u prvom dijelu su pokazali i dokazali da možemo ravnopravno da računamo na sve“.

Tri naša nova igrača – Stefan Milošević, Branislav Janković i Ivan Novović – su u konkurenciji za sjutrašnju utakmicu. A na treninzima je vidljivo da su se uklopili među „plave“.

„Čim smo uspjeli da dovedemo dva bivša državna reprezentativca, mogu da budem zadovoljan, a očekujem da će kroz igru u našem klubu zavrijediti ponovo taj status. Radio sam sa sva tri igrača koja sam doveo, znaju moje navike i karakter, znam i ja njihov. Mislim da smo prije svega doveli prave momke, a da su pojačanja - ne sumnjam, što će dokazati svojim igrama u dresu Budućnosti“.

Najtrofejniji tim u državi je tokom jeseni imao veliku podršku navijača, bili su važan faktor, a na proljeće će takođe imati – važnu ulogu. Podgorica se budi, govore to grafiti i murali po našem gradu...

„Mislim da će da imaju veliku ulogu tokom proljeća, a to su pokazali i na jednom zajedničkom okupljanju povodom otvaranja murala, dok smo bili u karantinu u Ramadi. To je bio jedan lijep gest, održali su lijep motivacioni govor - zahtjevaju otprilike ono što i ja zahtjevam od ekipe - da ekipa daje maksimum i da su momci svjesni u svakom trenutku čiji dres i grb nosimo“, poručio je Nedović, koji je poručio za kraj.

„Nekada na neke stvari ne možete da utičete, ali taj odnos mora da bude na maksimumu. Navijači su u prvom dijelu bili na maksimumu, a očekujem još žešću i agresiviniju podršku u drugom dijelu kako bismo pokušali da zajedničkim snagamo dođemo do željenog cilja“.

Utakmica Budućnost – Mornar se, dakle, igra sjutra u 17.00 časova uz TV prenos na RTCG, a ulaznice za tu utakmicu po cijeni od dva eura će se prodavati sjutra od 15.00 sati do početka meča na našoj biletarnici na zapadnoj tribini Gradskog stadiona.
Da podsjetimo – ulaz na stadion je dozvoljen uz posjedovanje najmanje jednog od četiri elementa iz Nacionalne COVID potvrde (potvrda o vakcinaciji propisanom dozom vakcina, potvrda o oporavku od COVID-19 ne starija od 180 dana, negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72 sata, negativan rezultat antigenskog testa ne stariji od 48 sati).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR