7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pele nakon Mesija kritikovao i Nejmara

Fudbal

Comments 0

Pele nakon Mesija kritikovao i Nejmara

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Dobar igrač. Još ne vrhunski, jer ne dominira kao što čine ili su deceniju radili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Na veliku žalost njegovog Brazila, nema ni veliki trofej sa reprezentacijom kojim bi opravdao status u očima navijača. Još kad se na to nadovežu simuliranja po kojima postaje sve poznatiji nego po igrama i golovima postaje jasno zvog čega je Nejmar, primjera radi, završio tek na 12. mjestu u izboru za Zlatnu loptu.

To što je najsukplji ne znači da je i najbolji na svijetu, jer da bi stao u istu ravan sa Portugalcem i Argentincem mora da iz glave izbaci potrebu za foliranjem, na šta mu je prije desetak dana ukazao Džejmi Karager, a sa ocjenom bivšeg štopera engleske reprezentacije saglasan je i jedan od najboljih fudbalera planete svih vremena – Pele.

„Teško je braniti Nejmara za sve što radi, a nema veze sa fudbalom. Razgovarali smo i podsjetio sam ga na njegove mogućnosti. Bio sam sa njim zajedno u Evropi dvaput. Rekao sam mu: „Bogovi fudbala su ti bili naklonjeni i obdarili te fudbalskim vještinama. A ono što ti radiš komplikuje taj dar sa nebesa“, primijetio je Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, samo dan pošto je ocijenio i da Lionel Mesi ne može da se poredi sa njim, jer, kako je naveo, igra samo jednom nogom.

Pele je triput osvajao Mundijal, Nejmar je učestvovao na dva i nije dobacio ni do finala, što je povod za polemiku.

„Bio je nesrećan zbog toga što sa Brazilom nije osvojio Mundijal u Rusiji i što je označen glavnim krivcem za eliminaciju u četvrtfinalu“.

Na kraju, koja riječ o Kilijanu Mpabeu, zvanično najboljem mladom fudbaleru planete.

„Ljudi porede Mbapea sa mnom. I da, ima nekih sličnosti, zar ne? Dečko već ima 19 godina, osvojio je Mundijal, ali mislim da je Nejmar kompletniji igrač od njega, iako na teritoriji Evrope svi više pričaju od Kilijanu“, završio je Pele.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR