9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fudbaleri Dinama iz Zagreba odbili smanjenje plate

Fudbal

Comments 1

Fudbaleri Dinama iz Zagreba odbili smanjenje plate

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Stigla je u utorak vijest da je Osijek odlučio da svojim fudbalerima smanji primanja, a istom receptu okrenuo se ubrzo i Dinamo iz Zagreba. Odgovor fudbalera Modrih stigao je još brže – ne! Igrači odbijaju odluku kluba o smanjenju plata.

Kao i svi u svijetu, hrvatski klubovi nisu ostali imuni na krizu nastalu zbog pandemije koronavirusa. Utakmica nema, dakle nema prodaja ulaznica, a samim tim ni prihoda. Bliži se jun, kada će mnogi igrači ostati bez ugovora, a nastavak takmičenja se ni ne nazire. Zbog toga su u Dinamu odlučili da svim zaposlenima koji zarađuju više od 7.500 kuna (od 985 eura) skrate primanja, a od igrača zatražili da se do 30. septembra odreknu trećine plate.

Prema saznanjima Indeksa, stručni štab i igrači ne žele da pristanu na prijedlog kluba i nemaju namjere da popuste. Kako navodi hrvatski list, najniže plate prvotimaca u Dinamu kreću se od 100.000 eura godišenje, dok trener Nenad Bjelica ima 1.500.000 eura neto.

Prema propisima u Hrvatskoj, profesionalni sportisti imaju status samostalnih radnika, te sami uplaćuju doprinose i to je razlog zbog kog Dinamo ne može bez pristanka igrača da utiče na smanjenje njihovih plata. Mjere koje su Modri preduzeli:

Zaposlenima koji zarađuju više od 7.500 kuna – što su prosječna primanja u Zagrebu – isplatiće se ovaj iznos, dok bi razlika do punog iznosa bila isplaćena na sljedeći način:

- trećina razlike između prosječnih primanja i punog iznosa isplaćivaće se redovno

- trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve zvanične utakmice

- trećina plate se neće isplatiti i ova mjera važi do 30. septembra ove godine

Takođe, dva naredna pripremna perioda tim će provesti u Hrvatskoj, a biće otkazan i ovogodišnji memorijalni turnir Mladen Ramljak. Klub će nastaviti sa smanjenjem troškova koji nisu neophodni za njegovo funkcionisanje.

Dinamo se zahvalio B timu i ostalim radnicima koji su ovu mjeru prihvatili, dok su imena prvotimaca i trenera Bjelice izostala.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Ma ne mogu da vjerujem, Đe oni žive? 100.000 € godišnje Nijesu normalni, ne bi im više vidio utakmicu, kad bi oni meni plaćali, a o njima kao igračima bi ipak razmislio, zar im ne bi bilo toplo oko srca POMOĆI svojoj HRVATSKOJ. FUJ