11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otac mi je umro, sestra mi se rodila u kući, zato gradim bolnicu

Fudbal

Comments 0

Otac mi je umro, sestra mi se rodila u kući, zato gradim bolnicu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Osim odličnih fudbalskih kvaliteta Sadio Mane je osoba kojeg krase velika skromnost i humanost. Iako zarađuje milione, igra u slavnom klubu i veoma je popularan Senagalac nikad nije odustao od svojih principa.

Danas je objavljen dokumetnarac pod nazivom "Made in Senegal" s Maneom kao naratorom priče o svom životu. Posebno se izdvajaju teški trenuci koje je prošao u djetinjstvu zbog čega je odlučio i da napravi bolnicu u rodnom selu Bambali.

"Bilo mi je sedam godina. Trebali smo da počnemo da igramo fudbal kada mi je rođak prišao i rekao da mi je preminuo otac. Rekao sam mu da se šali, nisam to mogao razumjeti", započeo je Mane svoju priču.

"Dali smo mu neke tradicionalne lijekove i bio je miran tri do četiri mjeseca. Onda se bolest vratila, a pošto u Bambaliju nije bilo bolnice morali su da ga voze u susjedno selo da mu spasu život, ali to nije bio slučaj."

"Kada je umro rekao sam sebi sada moram dati sve od sebe da pomognem majci. To je bilo teško kada si tako mlad", kazao je Mane koji je s Liverpulom prošle godine postao prvak Evrope.

Dvije decenije kasnije Mane je u rodnom selu gdje 70 % porodica živi u siromaštvu prvo izgradio školu, a kroz nekoliko mjeseci će otvoriti i bolnicu.

"Sestra mi se rodila u kući jer nije bilo bolnice u našem selu. To je bila jako jako tužna situacija za sve. Zato sam odlučio da napravim bolnicu da ljudima dam nadu."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR