6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nacional-šovinističko orgijanje u Petrovcu: Četničke pjesme uoči utakmice i skandiranje "Ajmo Srbi j..... Turke"

Fudbal

Tag Video
Comments 15

Nacional-šovinističko orgijanje u Petrovcu: Četničke pjesme uoči utakmice i skandiranje "Ajmo Srbi j..... Turke"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Kada vas pred početak zvanične utakmice Prve lige u fudbalu, takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Crne Gore, koji „podnosi račune“ UEFA (Evropskoj fudbalskoj federaciji) i FIFA (Svjetskoj fudbalskoj federaciji), dočeka ikonografija i repertoar pjesama koje možete vidjeti i čuti u videu ispod, onda rezultat i nije bitan. Poražen je svako normalan i to je jedini mogući ishod.

Posebno je zabrinjavajuće, a bolje je reći - zastrašujuće, što se o dešavanjima na utakmici Petrovac - Jezero i jezivom šikaniranju gostiju iz Plava još niko nije zvanično oglasio, nego se događajem bave društvene mreže.

Teren, kao što je to bilo ovoga vikenda u Petrovcu, postaje mjesto za nešto "više od igre", ali bez ičega pozitivnoga u toj "nadgradnji" sportskoga sadržaja. Naprotiv, umjesto sportske priredbe i fer-pleja, gledali smo i slušali nacional-šovinističko orgijanje najgore vrste. 

Antena M obratila se upravi FK Jezero, sa željom da saznamo kako su doživjeli "gostoprimstvo" Petrovčana. Odovorili su nam saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

" Izražavamo duboko žaljenje zbog toga što smo neposredno pred početak, ali i tokom fudbalske utakmice Petrovac - Jezero, svjedočili scenama za koje smo sigurni da im nije mjesto na sportskim manifestacijama. 

Svi donosioci odluka bi, shodno svojim ovlašćenjima, morali da daju potreban doprinos da se ovakva, u najmanju ruku nesportska praksa, ne ponavlja. 

Naš klub je uvijek bio, ali i danas može da bude primjer svima drugima kako se, bez upliva politike i bilo kojeg drugog neprimjerenog sadržaja, može sportski navijati za svoj klub. Uostalom, zahvaljujući takvoj čistoj i iskrenoj emociji, opstajemo i bilježimo uspjehe sve vrijeme", piše u saopštenju kluba iz Plava.

Nakon ove horor priče sa nečega što bi trebalo da predstavlja sportski teren, nameće se gomila pitanja:

- Šta će uraditi FSCG da se fudbalske utakmice ne koriste kao poligon za šovinističko orgijanje? Tim prije što stadion pod Malim brdom nije jedini koji je, poodavno, pretvoren u poligon za nacionalizam i promociju politike. 

- Da li će neko ovome obavijestiti UEFA i FIFA, organizacije koje promovišu nultu toleranciju na rasizam, nacionalšovinizam i politizaciju fudbala?

- Da li će se Javni servis pozabaviti događajima na utakmici Petrovac- Jezero?

- Ima li Ministarstvo sporta i mladih nešto da saopšti ovim povodom?

Konačno, izgleda li ovako reformisana Crna Gora po mjeri Gabrijela Eskobara i Karen Medoks? Jer, po mjeri Amerike i Velike Britanije sigurno ne mogu biti lokalni kleronacionalisti, uzgojeni na novcu i vrijednostima koje zastupaju zvanična Moskva i Beograd.

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Roksana

Ja prosto nemam riječi. Je li ovo zadnja tačka do koje smo stigli? Prokletnici ponovo zajahali. Građani Crne Gore, kako vam prija "Spajićev hljeb"? Kako vam prija Dritanova diktatura? Kako vam prija vršljanje Srbije i Rusije? Kako vam prija tuđa crkvena škola? Uprljali ste ovu SVETU ZEMLJU !

Javor

Strašno je kad veliki sportista, poput Savićevića, padne tako nisko. No, ovo nije nista novo, niti iznenađujuće u Crnoj Gori. Ovo je ustaljena praksa vrijeđanja Bošnjaka i drugih. Sto se medija tiče, samo vas podsjećam na pobjedin "rat za mir, anticrnogorsko pisanje vijesti, posebno in4s-a i drugi

da reaguje UEFA

Kad neće Savićević, Uefa da suspenduje Petrovac