19 °

max 19 ° / min 13 °

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čobi: Odluka Disciplinske komisije FSCG samo podstiče rasizam, nacionalizam i šovinizam

Fudbal

Comments 0

Čobi: Odluka Disciplinske komisije FSCG samo podstiče rasizam, nacionalizam i šovinizam

Autor: Antena M

  • Viber

Artan Čobi, poslanik u Skupštini Crne Gore, reagovao je na odluku Discipliske komisije koja je kaznila fudbalski klub Budućnost sa 20 hiljada eura zbog dešavanja na utakmici protiv Dečića.

Reagovanje Čobija prenosimo integralno:

"Kao predstavnik Albanaca u Skupstini Crne Gore, oštro osuđujem odluke Disciplinske komisije FSCG koje se odnose na dešavanja na nedavnom susretu Dečića i Budućnosti.

Ovakvim “kaznama” se samo podstiču upravo one vrijednosti protiv kojih se borimo kao društvo u cjelini. Rasizam, nacionalizam i šovinizam su postali neizostavni dio dekora navijača protivničkih klubova kada god igra FK Dečić.

Kao najjači politički subjekt Albanaca u Crnoj Gori, učinićemo sve da naše igrače i navijače zaštitimo od ovakvih necivilizovanih ispada onih koji sportske arene i događaje doživljavaju kao pozornicu za iskazivanje mržnje, netolerancije i svojih primitivnih nagona.

Podsjećamo da su sličnom tretmanu bili izloženi i albanski klubovi protiv kojih su igrali klubovi iz Crne Gore u evropskim takmičenjima.

Krajnje je vrijeme da se ovakvom divljanju i primitivizmu stane na kraj, te pozivamo predsjednika i organe FSCG da se ozbiljno pozabave dešavanjima na tribinama fudbalskih terena i počnu da promovišu vrijednosti UEFA-e i FIFA-e.

Albanci nikada nisu bili građani drugog reda, pa stoga nećemo dozvoliti slična dešavanja, makar morali da pozovemo čelne ljude FK Dečić da istupe iz svih takmičenja.

Pravna akta su nedvosmislena i jasna, tačno je propisano kakav je nivo kazni predviđen u slučaju ponavljanja sličnih incidenata, ali Disciplinska komisija FSCG je nijemo prešla preko tih sopstvenih odredbi.

A, možda te odredbe nisu smjeli primijeniti!

Nakon ovakve odluke FSCG, jasno je da počinje velika borba do potpunog zadovoljenja pravde i obećavamo da se nećemo zaustaviti, već ćemo se obratiti UEFA-i i FIFA-i i dostaviti dokaze o nepoštovanju pravilnika FSCG i direktnom promovisanju i podržavanju rasizma i mržnje na nacionalnoj osnovi od strane FSCG, makar to značilo da FSCG, kao Rusija, bude suspendovana iz svih takmičenja zbog govora mržnje, šovinizma i rasizma."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR