17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost traži da se finalna serija poništi: Obavijestićemo i Euroligu!

Košarka

Comments 3

Budućnost traži da se finalna serija poništi: Obavijestićemo i Euroligu!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Iz košarkaškog kluba Budućnost Voli oglasili su se večeras novim saopštenjem nakon nevjerovatnih scena u petoj utakmici finalne serije sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Snimci prije početka i tokom posljednje finalne utakmice plej-ofa ABA Lige, koji su obišli region, jasno su pokazali da zbog napada domaćih navijača na igrače KK „Bududćnost VOLI“ , nijesu postojali uslovi za normalno odigravanje te utakmice.  

KK „Budućnost VOLI“ će se obratiti Skupštini tj. klubovima koji su članovi i vlasnici ABA Lige sa jasnim zahtjevom da se finalna serija ovogodišnjeg takmičenja poništi. Dodatno, biće upućen zahtjev da se u periodu do početka nove sezone usvoje nove propozicije ABA Lige koje će propisati drastične kazne za sve one klubove koji na svojim utakmicama dozvole i dijelić onoga što je KK „Crvena Zvezda MTS“ na posljednjoj utakmici priredila svom sportskom rivalu KK „Budućnost VOLI“. Nova pravila takmičenja bi morala eliminisati situacije u kojima igrači tokom utakmice, umjesto o vrhunskim sportskim rezultatima, razmišljaju o svojoj ličnoj bezbjednosti.

Kako je na toj utakmici, između ostalog, eskaliralo rasističko i nacionalističko navijanje domaćih navijača, dužni smo da o svim detaljima cijele finalne serije obavijestimo i Euroligu. 

Jedini cilj ovakvog postupanja je da se košarkaška ABA Liga kao regionalno takmičenja sačuva i da i ponovo bude primjer svim predstavnicima sportova u regionu koji pokušavaju da formiraju regionalne lige.

I na kraju dužni smo odgovoriti i na jedno od pitanja koje se u javnosti često postavlja još od samog početka utakmice. Zašto je donesena odluka da se igrači vrate na teren i da se utakmica odigra?. 

U razgovorima koje su, nakon napada navijača na naše igrače, sa predstavnicima ABA Lige imali predstavnici našeg kluba koji su bili u “Pioniru”, jasno je predočeno da ukoliko ne izadjemo  na teren i odigramo utakmicu ista će biti registrovana službenim rezultatom u korist KK “Crvena Zvezda MTS” i da će našem klubu biti izrečena ozbiljna kazna.

Nakon napada i povratka igrača u svlačionicu, u prostoru ispred svlačionice napadnut je zamjenik direktora našeg kluba (što je i evidentirano od strane delegate) , tako da su naši igrači i stručni štab očekivali da će napad uslijediti i u samoj svlačionici. Glavni sudija utakmice je došao u svlačionicu i saopštio da će ukoliko se ne izadje na teren u sljedećih pet minuta, beogradski klub biti proglašen pobjednikom , a istu informaciju su predsjedniku našeg kluba u telefonskim razgovorima saopštili i Predsjednik ABA Lige Igor Dodik i direktor ABA Lige Kresimir Novosel.

Očigledno je da su predstavnici ABA Lige, sudije i delegat u potpunosti podlegli pritisku navijača i rukovodstva KK “Crvena Zvezda MTS” i da su oni jednako kao i naši igrači i stručni štab bili uplašeni za svoju bezbjednost. U takvoj situaciji procijenjeno je da je bolje da odigramo utakmicu i da se nasi igrači bezbjedno vrate u Podgoricu. Očigledno da bi svaki drugi scenario doveo do eskalacije nemilih događaja u Hali “Pionir” i ugrozio njihovu bezbjednost. Pored ovoga razlog za odigravanje utakmice je bio i u vođenju računa o dostajanstvu i tradiciji kluba i potrebi za  afirmacijom viteških principa u košarci i sportu uopšte, pa je uprava našeg kluba donijela odluku da umjesto gubitka službenim rezultatom ekipa odigra utakmicu", stoji u saopštenju kluba.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

zordan

Jedino ko se obrukao je C,Zvezda i Srbija. Niko da se ogradi od onog fasizma u dvorani. Ali FIBA ce uzeti stvar u svoje ruke , kad vec nece rukovodstvo ABA lige jer su potplaceni da cute.

Dusan

Zasto ne cutite vise... Zasto se brukate???