13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lekomt: Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da pomognem ekipi

Košarka

Comments 0

Lekomt: Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da pomognem ekipi

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Novi igrač Budućnosti Voli, Emanuel Lekomt, kazao je u intervjuu za klupski sajt da je veoma uzbuđen što će imati priliku da pomognem timu.

Belgijski reprezentativac u Podgoricu dolazi iz izraelskog Hapoel Elijata. Karijeru je počeo u razvojnoj ekipi Los Anđeles Klipersa, a u Evropi je igrao za brojne timove, među kojima se ističu španski Mursija i Gran Kanarija, odnosno njemački Frankfurt.

“Daću sve od sebe da pomognem timu, timu koji je već jako dobar, što govori i tabela i u ABA ligi i u Evrokupu. Mogu očekivati od mene da dam svoj maksimum, da iskoristim svoju brzinu bilo da je u pitanju odbrana ili napad, da pokušam da kreiram mogućnosti svojom brzinom i vizijom. Veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da pomognem timu da bude bolji u nastavku sezone.”

Manu je govorio o iskustvu u koledž košarci, nacionalnom dresu i kako s eodlučio za podgorički klub.

Nastupao si četiri godine na Majamiju i Bejloru. Kakve utiske nosis sa koledža?

“Sjajno iskustvo. To je bio moj prvi odlazak u SAD, moj engleski nije bio baš najbolji na početku, ali sam napredovao dosta, pogotovo na terenu. Za mene je to bilo odlično iskustvo da upoznam razne stilove igre i bilo mi je lijepo i u Majamiju i na Bejloru. Sarađivao sam sa odličnim trenerima, saigračima koji su mi sada prijatelji tako da je za mene cijelo iskustvo bilo dobro.”

Iza tebe su dva Eurobasket, igrao si protiv Crne Gore, dobili ste Španiju. Možeš li nam malo više reći o reprezentativnom iskustvu?

“Definitivno jedno od najboljih iskustava, pogotovo kada je u pitanju nivo igre. Moj prvi Eurobasket u Turskoj kada smo imali tešku grupu sa Srbijom, Letonijom, Rusijom i bilo je veoma teško. Puno igrača iz Evrolige i NBA, i meni je predstavljalo izazov. Nismo prošli dalje, malo nam je falilo, igrali smo u poslednjem kolu protiv domaćina Turske i imali su odličnu podršku sa tribina. Eurobasket prethodnog ljeta je takođe odlično iskustvo, napredovao sam u odnosu na Tursku i mogao sam vidjeti svoju progresiju. Opet smo imali veoma tešku grupu sa Crnom Gorom, Gruzijom kao domaćinom, Španijom, jakom Bugarskom i za nas je sve predstavljalo veliki izazov. Uspjeli smo da dođemo do velike pobjede nad Španijom, trebala nam je takva pobjeda i dala nam je dosta samopouzdanja za nastavak takmičenja. Kvalifikovali smo se dalje, pošli u Berlin i nažalost izgubili od odličnih ekipa kao što je Slovenija sa sjajnim igračem kao što je Luka Dončić. Sjajno iskustvo.

Kako si se odlučio za naš klub kada si dobio poziv?

“Za mene iskreno nije bilo razmišljanja. Imao sam opciju u kratkoročnom ugovoru u Izraelu, menadžer me pozvao i jednostavno ne govorite ne ovakvim ponudama. Poznajući istoriju kluba i najviše što mi se sviđa je izazov igranja za veliki klub i sjajna šansa da igram u Evrokupu. Imam evropskog iskustva, ali nisam nikada igrao u Evrokupu, kao ni u ABA ligi. Tako da nisam morao da razmislim dva puta o ponudi.”

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR