17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost protiv Orlova za korak ka prvom mjestu pred F4

Košarka

Comments 0

Budućnost protiv Orlova za korak ka prvom mjestu pred F4

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkašice Budućnost Bemaxa ugostiće sjutra Orlove u okviru 7.kola Top 8 faze WABA lige.

Za razliku od prethodnih nekoliko sezona, dva kola prije kraja ligaškog dijela, samo su Budućnost Bemax i Cinkarna Celje sigurni učesnici fajnal fora, dok za preostala dva mjesta konkurišu četiri tima – Sloga, Orlovi, Partizan i Montana. Podgoričanke su prve izborile vizu za završni turnir, bolje su u međusobnom skoru od šampiona, ekipe Celja, pa će u preostala dva meča (Orlovi u Podgorici, Partizan u Beogradu), juriti dva trijumfa, kako ne bi morale da prate rezultate Slovenki, jer bi sa dva trijumfa sa prvog mjesta dočekale završni turnir.

Sa druge strane, tim iz Banjaluke juri pobjedu u preostala dva meča, a može čak i sa dva poraza (ne većim od 11 razlike od Montane) do fajnal fora.

“Ulazimo u sami finiš Top 8 faze i uopšte sezone u WABA ligi, a ono raduje činjenica da se četiri tima nadaju da mogu stići do fajnal fora. Što se nas tiče mi smo to ozbezbijedili dosta ranije. U prošlom kolu doživjeli smo prvi poraz ove sezone i to od šampiona, ekipe Celja. Ipak, bila je to dobra utakmica za nas u dijelu da smo se vratili iz ozbiljnog minusa, da smo pokazali reakciju, intezitet, karakter koji nas krasi, a to je za mene kao trenera jako bitno”, kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki.

Kada je u pitanju rival ,,vučica”, Orlovi su prošle sezone osvojili titulu šampiona Bosne i Hercegovine, bili trećeplasirani u WABA ligi, ali u taboru ,,plavih” vjeruju da će sačuvati niz nepobjedivosti u ,,Bemax areni”.

“Orlove cijenimo i poštujemo. Maksimalno se ozbiljno spremamo za ovaj meč, a nadam se da ćemo kroz ova dva posljednja meča u Top8 fazi podići nivo forme i igre, kako bi se polako spremali i za fajnal for”, naglasio je Radović.

Utakmica Budućnost Bemax – Orlovi igra se sjutra u ,,Bemax areni” od 18 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR