8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvije pobjede šahovske reprezentacije u Turskoj

Ostalo

Comments 0

Dvije pobjede šahovske reprezentacije u Turskoj

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Sjajne vijesti sa Olimpijade za mlade šahiste koja se igra u Turskoj – dvije pobjede naše reprezentacije, saopšteno je iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Danas je na programu bilo takozvano duplo kolo – igrane su dvije partije. Naši mladi šahisti su minimalnim rezultatom dobili oba meča: prije podne savladana je Portugalija a poslije podne Litvanija. Obije ove reprezentacije su bolje rangirane od naše, Portugal se nalazi na 20. a Litvanija na 23. startnoj poziciji.

Više od pobjeda u mečevima imponovala je borbenost, ozbiljnost, zajedništvo – pravi su primjer jedinstvene ekipe. Danas je blistao Savo Vujović koji je efektno dobio obje partije. Mateja Popović je sjajno odigrala partiju protiv Litvanije i ostvarila pobjedu kojom bi se ponosili mnogo jači igrači. Za dobre igre i atmosferu u ekipi, u velikoj mjeri zaslužan je trener Jovo Batrićević", navodi se u saopštenju.

Naše reprezantacija ima devet bodova i trenutno dijeli od osmog do dvanaestog mjesta.

Iza nas su Rusija, Sjedinjene Američke Države, Indija.. Na čelu tabele se izdvojio Azerbejdžan sa dva boda prednosti a prati ga grupa zemalja iz bivšeg SSSR-a.

Naredni protivnik je Kina koja u svom sastavu ima jednog internacionalnog majstora i fide majstora i apsolutni je favorit u ovom meču. Ali favoriti su bili i Portugal i Litvanija…

"Kako god završila takmičenje ova ekipa ima budućnost i dokazuje da je Šahovski savez Crne Gore odigrao pravi potez što ih je poslao na ovo jako takmičenje", zaklučuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR