11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorički rekreativni i profesionalni sportisti dobili i terene za košarku i basket

Ostalo

Comments 0

Podgorički rekreativni i profesionalni sportisti dobili i terene za košarku i basket

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Bemax Arene Lazar Vukčević, obišli su nove terene za košarku i basket na obali Morače, u neposrednoj blizini Arene.

“Na mjestu smo gdje je nekad bio otvoreni bazen, a od večeras je jedno od najmodernijih košarkaških igrališta ne samo u glavnom gradu ili Crnoj Gori, nego i šire. Zahvaljujući strateškom partenrstvu Glavnog grada sa Košarkaškim savezom i kompanijom Bemax, priča o osavremenjavanju Sportskog centra “Morača” se nastavlja. Unazad godinu i po dana mi smo najprije u potpunosti adaptirali Veliku salu, zahvaljujući pomenutom partnerstvu 21. maja prošle godine smo otvorili Bemax Arenu, najsavremeniju sportsku dvoranu i večeras imamo priliku da konstatujemo da je još jedna vrijedna investicija realizovana na ovom prostoru.

Dakle, dobili smo jedan moderan teren za košarku i dva terena za basket, sa svim propratnim sadržajima, investicija koja je, ako se uzmu u obzir betonski radovi, nabavka nove opreme, rasvjetna tijela, koševi i specijalizovana podloga, a sve po standardima FIBA-e, prevazišla vrijednost od 150.000 eura. Na ovaj način, u srcu grada, mi dobijamo jedan fantastičan prostor za bavljenje sportom, kako profesionalno, tako i amaterski. Mi smo u gradskoj upravo veoma zadovoljni ovim, pogotovo imajući u vidu da je ovo samo dio priče o unaprjeđenju stanja sportske infrastrukture u gradu. Podsjetiću da su radovi na rekonstrukciji Stadiona malih sportova u punom jeku, da naše kolege vrijedno rade na pripremi izgradnje Istočne tribine Gradskog stadiona, tako da do kraja mandata ove gradske uprave slika Podgorice u tom smislu izgledaće potpuno drugačije. Koristim priliku da se zahvalim našim partnerima iz Košarkaškog saveza i kompanije Bemax, uz uvjerenje da će ovako lijepih povoda za druženje biti još”, izjavio je gradonačelnik Vuković, saopštili su iz Glavnog grada.

Vukčević je kazao da se radi se o investiciji vrijednoj 150.000 eura.

"Tu spada podloga, koševi, sa FIBA licencom, ograda, betonski radovi, radovi na obnavljanju tribina i neophodni propratni radovi, a radi se o dva terena za basket i jedan teren za košarku. Termini za njihovo korišćenje biće dostupni svim građanima, rekreativcima i klubovima, po povoljnim cijenama. Tereni će moći da se koriste vema brzo, odnosno odmah po dobijanju odobrenja od NKT-a”, zaključio je direktor Vukčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR