Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lalošević: Država dužna da u kontinuitetu unapređuje uslove za rad sportista

Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Ostalo

Comments 0

Lalošević: Država dužna da u kontinuitetu unapređuje uslove za rad sportista

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević susreo se danas sa ambasadorom Austrije Karlom Milerom. 

Kako je saopšteno iz ovog resora, povod današnjeg sastanka je bilo snaženje saradnje Crne Gore i Austrije u oblasti sporta i mladih. 

"Ministar Lalošević upoznao je ambasadora Milera o realizovanim aktivnostima na planu izrade Strategije razvoja mladih u kontekstu stvaranja novih mogućnosti za iste, jačanju uloge omladinskih servisa kao i uspješne realizacije projekta EYCA omladinske kartice kojom su omogućene brojne povoljnosti za mlade. 

U oblasti sporta ministar Lalošević je istakao kontinuiranu podršku nacionalnim sportskim savezima, kao i stipendiranje mladih perspektivnih i vrhunskih sportista za ostvarene rezultate, ističući da su crnogorski sportisti ponos ove zemlje i da je država dužna da u kontinuitetu radi na unapređenju uslova za njihov rad.

Lalošević je podsjetio i na finansijsku podršku Ministarstva realizaciji malih infrastrukturnih projekata u oblasti sporta, te istakao da je Ministarstvo sufinasiralo 14 projekata kojim su unaprijeđeni uslovi za rad sportista", navode u saopštenju. 

Ambasador je zahvalio na prijemu, ističući da i Austrija želi pružiti snažniji doprinos u razvoju sporta i omladinske politike u Crnoj Gori i u tom kontekstu ukazao na već započete projekte u Nikšiću kao i podršku razvoju ženskog fudbala u FK "Breznica". 

"Ministar Lalošević je dodatno ukazao i na uspješnu realizaciju projekta BE ACTIVE, u saradnji sa Evropskom komisijom ali i namjerama Ministarstva sporta i mladih, da u saradnji sa kancelarijom Erasmus + stvori dodatne mogućnosti za finansiranje sportskih kolektiva. 

Lalošević je i dodao da Ministarstvo vrlo posvećeno radi i na razvoju saradnje sa državama regiona i Evrope, ali i svijeta, te u tom kontekstu predložio i potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti sporta i mladih sa Austrijom.

Sagovornici su uvjereni da će budući period obilježiti snažnija saradnje Crne Gore i Austrije na polju realizacije brojnih projekata na polju sporta i mladih, a koji imaju za cilj razvoj ovih značajnih oblasti", poručuju iz Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR