9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novo filmsko ostvarenje Milutina Grgura uz podršku Meridianbet: “Više od igre, više od života”

Ostalo

Comments 1

Novo filmsko ostvarenje Milutina Grgura uz podršku Meridianbet: “Više od igre, više od života”

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Poznati crnogorski sportski novinar, Milutin Grgur, promovisao dokumentarni film “Više od igre, više od života” pod pokroviteljstvom Meridianbet-a.

Broj prenosa iz svih sfera sportskih događaja od domaćeg fudbala, reprezentacije, Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara broji se hiljadama u bogatoj karijeri sportskog novinara, televizijskog i radio komentatora Milutina Grgura.

Ljubav prema sportu već godinama na svojstven, originalan i pitak način ekranizuje i u vidu dokumentarnih dugometražnih filmova, pa je njegovo četvrto ostvarenje “Više od igre, više od života” koji je u emitovanju od 10. januara na kanalima Sportkluba, u ponedjeljak predstavljeno i crnogorskoj javnosti.

Na promociji filma, urađenog pod pokroviteljstvom Meridianbet-a, prisustvovale su brojne javne ličnosti iz fudbalskog i medijskog života.

“Kao i što uvod govori, tema filma je jedna posebna knjiga, dva fudbalska velikana (Crvena zvezda i splitski Hajduk), tri životne priče i prijateljstvo koje traje zauvijek. Za deset dana marljiva ekipa prešla je više od dvije hiljade kilometara i prošla kroz tri zemlje – Crnu Goru, Hrvatsku i Srbiju”, govori nam Grgur.

Prvo ostvarenje Milutina Grgura je film “Roditelji i djeca – učesnici Olimpijskih igara”, zatim “Jedna”, odnosno “One” – film rađen za Međunarodni olimpijski komitet i Eurosport o rukometašicama Crne Gore, čuvenoj generaciji koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju. Kaže da je posebno ponosan na film “Jedrima kroz vjekove” koji je dobio specijalnu nagradu žirija na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Hrvatskoj, u konkurenciji 188 ostvarenja iz 143 zemlje.

“Više od igre, više od života” govori o nekadašnjim dječacima koji su se upoznali u Splitu, a na čijem je i današnjem beskrajnom prijateljstvu sačuvana od pakla rata 90-ih jedna specijalna knjiga i vraćena onima kojima i pripada. Poseban šmek cijeloj priči o jugoslovenskom fudbalu i rivalstvu Crvene zvezde i Hajduka dali su doajeni sportskog novinarstva Zdravko Reić, Edo Peci i Milojko Pantić.

“Ovo je samo uvod u trilogiju ‘Više od igre, više od života’, jer je već snimljen materijal za drugi dio, odnosno film ‘Više od igre, više od života – Ulcinjska priča’ koji je u fazi montaže”, prenosi nam Grgur.

Film pod pokroviteljstvom Meridianbet-a, rađen za Sportklub, realizovan je uz kameru i ton Darka i Dejana Vlahovića, montažu i režiju Srđana Nikolića i koautora Silvije Glavić-Grgur.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

aaaaaa

Daj gol Grgure, Grgure, Grgureee!!