22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruski sport pred novim sankcijama

Izvor: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Ostalo

Comments 0

Ruski sport pred novim sankcijama

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Svjetska anti-doping agencija (WADA) saopštila je da rusku anti-doping agenciju čekaju nove sankcije jer nije ispunila obaveze koje su od nje zahtijevane.

U istom problemu su, prema saopštenju WADA-e, i organizacije "Panam sports" (Panamerička sportska federacija), i anti-doping agencije Južne Afrike Bermuda.

Što se tiče novih kazni za RUSADA (Ruska anti-doping agencija), one ne mogu biti mnogo teže nego što već jesu, pošto je ova organizacija već pod sankcijama zbog vojne invazije Rusije na Ukrajinu.

Nove kazne sa kojima bi - zbog kazne za RUSADA - Rusija i ruski sport mogli da se suoče, a prema predlogu Komisije za reviziju usklađenosti (CRC), mogle bi biti uklanjanje zastave Rusije sa Olimpijskih igara, svjetskih prvenstava, kontinentalnih i regionalnih takmičenja, sve dok Rusi ne ispune svoje obaveze prema WADA.

Svjetska anti-doping agencija nije dobila pozitivne izvještaje o tome da je RUSADA uskladila svoje propise sa državnim zakonodavstvom, kako je utvrđeno revizijom 2022. godine.

Što se tiče anti-doping agencija Južne Afriek i Bermuda, te organizacije su "na tapetu" i pred kaznom jer u svoje zakone nisu implementirali pojedine propise koje nalaže WADA.

Obje države su dobile rok od 21 dan da naprave korekciju u sistemu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR