22 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

22° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska ragbi reprezentacija na pripremama u Podgorici; "Sa novim selektorom podižemo nivo igre"

Ostalo

Comments 0

Crnogorska ragbi reprezentacija na pripremama u Podgorici; "Sa novim selektorom podižemo nivo igre"

Autor: Antena M

  • Viber

Ragbi reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici u okviru priprema za Evropski kup nacija koji se igra od 14. aprila u Baru i utakmice sa Kosovom. Takođe ono što predstoji crnogorskim ragbistima je i turnir sedmice u junu.

Crnogorski ragbisti predvođeni novim trenerom britancem Aleksom Lidelom vjeruju da sa novim šefom stručnog štaba mogu podići nivo svoje igre i da utakmice koje su pred njima završe sa pozitivnim rezultatom.

„Uspjeli smo dobar dio igrača od vani da dovedemo na trening kamp, da radimo po novom sistemu koji će implementirati naš novi trener. Igrači se privikavaju na nova uputstva, na malo drugačiji stili igre, ali možemo reći da smo i fizički i psihički u dobrom stanju i mislim da će to rezultirati i dobrim rezultatom“, rekao je u razgovoru za Antenu M kapiten Boris Mijušković.

Selektor Lidel kaže da je za kratko vrijeme koje je proveo sa našim reprezentativcima prepoznao ogroman kvalitet.

„Zadovoljan sam sa trenutnim stanjem mojih igrača, osjeća se dobra atmosfera među njima. Treniraju veoma dobro sve ide kao po planu, prisutna je disciplina kod momaka, zato sam upravo i ovdje da gradimo tu dobru energiju i da to naravno prenesemo na teren“, kazao je selektor Lidel.

Iskusni britanac, koji je nastupao tokom svoje igračke karijere za reprezentaciju Njemačke, govoreći o tome šta treba uraditi kako bi ragbi u Crnoj Gori bio popularniji kaže da su uspjesi na međunarodnim takmičenjima i razvoj klubova ključna stvar.

„Sa kvalitetom igrača koji sada imamo, nismo daleko od nivoa Hrvatske reprezentacije koja je stigla do najvećeg ranga Evropskog prvenstva. Treba stvoriti dobru konekciju sa svim klubovima u Crnoj Gori kako bi reprezentacija imala dobru bazu igrača, to je mislim ključna stvar.“, poručio je Lidel.

Kapiten Mijuškovića kaže da i dalje „kubure“ sa privlačenjem igrača koji bi se bavili ovim sportom ali promocijom kroz društvene mreže i organizovanjem turnira stvaraju, kako kaže, svijest da se ragbi igra u Crnoj Gori.

„Dešava se određena smjena generacija, ali svakako da bi voljeli da imamo još više ljudi koji su angažovani u samom ragbiju, a ne samo zainteresovani“, rekao je Mijušković.

Zamjenik kapitena Luka Lučić kaže da bi promocija ragbija, ulaskom u sastavni dio fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama, doprinio većoj zainteresovanosti mladih za ovaj sport.

„Uz pomoć Ministarstva sporta i mladih i uz pomoć naših prijatelja iz Britanske ambasade, sponzora, naše finansije rastu uslovi za igranje i učestvovanje u ragbiju su sve bolje, organizovanje kampova i utakmica  iz godine u godinu je na boljem nivou. Predsjednica saveza Zorica Kostić ide na pravome putu i razvija sve kako bi i trebalo da bude“, rekao je Lučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR