14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora peta na Evropskom prvenstvu

Vaterpolo

Comments 0

Crna Gora peta na Evropskom prvenstvu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači 17 godina i mlađi, osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu na Malti. Naši momci su u posljednjem meču na šampionatu savladali Hrvatsku 14:12.

Jedini poraz na takmičenju, izabranici Milana Ćirovića imali su u meču četvrtfinala, kada je Grčka slavila poslije velikog preokreta. U grupi su mlade ajkule bile bolje od Ukrajine i Holandije, dok su igrale neriješeno sa Italijom, koju su savladale u razigravanju za peto mjesto. Ostaje žal zbog propuštenog u duelu četvrtfinala, jer su reprezentativci Crne Gore pokazali kvalitet i za medalju.

U trijumfu nad Hrvatskom, po četiri gola postigli su Bošković i Vladan Vukićević, dva je upisao Janović, a po jedan Hadžić, Baštrica, Danilo Krivokapić i Vladan Vukićević.

"Kao i što smo rekli prije početka takmičenja, cilj je bio četvrtfinale, i to je ispunjeno. Time smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, a malo je nedostajalo da napravimo i bolji plasman od petog mjesta. Nedostajalo je sreće da priredimo iznenađenje protiv Grčke u četvrtfinalu, koja će igrati finale, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Momci su nakon toga odreagovali odlično, i slavili protiv dva velikana svjetskog vaterpola Italije i hrvatske, i moram biti zadovoljan na kraju. Ostaje nam da i dalje radimo jako naporno, još jače, i siguran sam da će nas ovi momci uskoro obradovati nekom medaljom", poručio je trener Ćirović.

Za Crnu Goru na ovom takmičenju igrali su: Andrija Bjelica, Danilo Dragović, Vladan Vukićević, Neđo Baštrica, Mlađan Janović, Pavle Krivokapić, Miloš Vukšić, Balša Vučković, Dušan Vuković, Lazar Vukićević, Dnilo Krivokapić, Marko Bošković, Krsto Tomašević, Nemanja Moračanin i Meldin Hadžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR