8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorska selekcija se predstavlja u vaterpolu na plaži

Vaterpolo

Comments 0

Crnogorska selekcija se predstavlja u vaterpolu na plaži

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Reprezentacija Crne Gore u vaterpolu na plaži (beach water polo) otputovala je danas u Egipat, gdje će učestvovati na kvalifikacionom turniru za plasman na Svjetske igre na plaži, koje se održavaju na Baliju, od 5. do 12. avgusta.

Crnogorski tim će se u egipatskom zalivu Somabaj, u blizini poznatog ljetovališta Hurgada, od 12. do 15. maja boriti za jedno od prva tri mjesta koja vode u završnicu takmičenja, koje je svojevrsni festival vodenih sportova, a koji obuhvata i igranje vaterpola na otvorenom moru.

Reprezentaciju Crne Gore čine Dragoljub Ćetković, Petar Ćetković, Nikola Marković, Andrija Korać, Nikola Brkić, Danilo Adžić i Stefan Porobić, a prvi trener je Zoran Maslovar. U stručnom štabu su asistent Igor Martinović i ljekar Gezim Čobaj, dok će Andrija Đurašković suditi na turniru.

“Priča o vaterpolu na plaži je sve ozbiljnija, a najave su da će u narednom periodu, na svake dvije godine, biti organizovana takmičenja na svjetskom nivou. Mi smo sastavili tim, vodeći računa o tome ko je od igrača slobodan, ko nema obaveza u klubovima. Imali smo kratke pripreme da pokušamo da se prilagodimo uslovima, a nadamo se da ćemo se plasirati u završnicu”, rekao je Maslovar.

Žrijeb će se obaviti pred početak turnira, a Crna Gora je u prvom šeširu sa Srbijom, Mađarskom, i Gruzijom. U drugom šeširu su: Kazahstan, Južna afrika, Kuvajt i Egipat a u trećem Rumunija, Ukrajina, Tunis i Saudijska Arabija.

Vaterpolo na plaži se igra na terenu u vodi dimenzija 15×10 metara. U igri su golman i trojica igrača. Utakmica traje četiri puta pet minuta. Ukoliko je rezultat neriješen izvode se peteci.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR