16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šofranac će se odbraniti kvalitetom

Stav

Comments 14

Šofranac će se odbraniti kvalitetom

Izvor: rtcg.me

Autor: Antena M

  • Viber

Dramski pisac, dramaturg, scenarista, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju Stevan Koprivica kazao je da nema potrebe braniti Nebojšu Šofranca i njegov autorski projekat pokreta otpora protiv korona virusa.

Nema potrebe, jer će se, kako je kazao, odbraniti sam, kvalititetom, erudicijom, poznavanjem televizijskog jezika, samosvojnošću, aktuelnošću, stavom.

Stav profesora Koprivice prenosimo u cjelosti.

Nema potrebe braniti Nebojšu Šofranca i njegov autorski projekat pokreta otpora protiv korona virusa. Nema potrebe, jer, odbraniće se sam, kvalititetom, erudicijom, poznavanjem televizijskog jezika, samosvojnošću, aktuelnošću, stavom.

Ne čude napadi tabloida iz komšiluka koji zamjeraju što Šofranac, ponekad, tretira borbu sa koronom kao sportsko prvenstvo. Kao, neprimjereno je.

O, gospodo eskperti, vrlo je primjereno. Ovo jeste velika utakmica između života i smrti, ovo je ratište u kome se nadmeću dobro i zlo, ovo je neka vrsta repilke na kultni “Rolerbol” , vizura nadmetanja sa gadnim protivnikom ima elemente nadmetanja, pa je i Šofrančev pristup takav.

Ne vrijeđa nikoga, a ima elemente koji nas tjeraju da navijamo. Za dobro, za život. Za krajnji skor. Dakle, takve prekogranične/ i po neka maligna sa domaćeg terena/ primjedbe su proizvod nečeg drugog.

Čudi nepoznavanje medija ljudi iz Savjeta RTCG. Gospodo, pristup Nebojše Šofranca je fenomenološki. On sabira razne aspekte fenomena korona virusa, a to uključuje i marginalije, mitove, lična sagledavanja, ali i respektabilne naučne stavove.

Pa i proročanstva, kao vi kažete. Zaboga, ne prorokuje Šofranac, nego navodi sve što se dešava u trenucima koji mijenjaju istoriju čovječanstva. To je moć televizije kao otvorenog i slobodnog medija, sveobuhvatnog. Ja zaista ne znam vokacije članova Savjeta, ali sam siguran da ih je nešto preporučilo u ovo krovno medijsko tijelo.

Duboko se nadam da su njihove primjedbe uslovljene strepnjom i zaziranjem da se “nešto ne protumači pogrešno”. Jer, što se tiče profesionalizma i profilisanja ovog i ovakvog TV formata primjedbe, jednostavno, ne stoje.

Rekoh, nema potrebe braniti Šofranca, a moja reakcija motivisana je ličnim profesionalnim pripadanjem televizijskom mediju/između ostalog/i odbrani autorstva, ceha, profesionalizma koji, istina, nadilazi okoštale konvencije i podiže ljestvicu doskoka, neka i meni bude dozvoljena sportska terminologija.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Mijo

Bravo sofro gledanija ti je emisija od dnevnika bolji si od svih novinara na gomilu.Sofro bravo sva cast poz sa CETINJA

Kontraš

Može neko osporavati Šofra za bilo šta, ima pravo na to, ali je nepobitna činjenica da Šofro jedan jedini zna i ima više informacija od svih novinara, svih crnogorskih medija na gomilu. Stavite na jednu stranu Šofra, a na drugu stranu 50 "novinara" svih medija i vidjet ćete rezultat. Ima da ih pomete iz svih oblasti, od vremenske prognoze do atomske fizike.

Biljana Bajović Maksimović

Šofro je po ko zna koji put pokazao da zna znanje. Emisija je vrh i treba da traje. Nije mi jasno šta smeta "stručnjacima" u njegovom trudu da nas pogura da počnemo da ističemo dobro ispred zla. Da navijamo za dobro, red, disciplinu, poštovanje, odgovornost... Respect ovom čovjeku kome mogu samo da