10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuk Drašković: Bitka za Otrant

Stav

Comments 5

Vuk Drašković: Bitka za Otrant

Izvor: Politika/SPO.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vuk Drašković

„Mi samo utičemo na ljudske mozgove“, izjavio je visokorangirani moskovski propagandista, komentarišući masovne optužbe širom sveta o „malignom uticaju Rusije“ na zbivanja u mnogim državama.

Po tom obrascu, tokom minule dve decenije, neporažena i nerazvlašćena ratna i propagandna mašinerija Miloševićeve Srbije izvršila je lobotomiju nad stotinama hiljada ljudi, a najbrutalnije i najmasovnije nad omladinom koja i ne pamti ratove i počinjene zločine u bivšoj Jugoslaviji.

Mladići, žrtve te lobotomije, ovoga 11. jula, kad je čitav demokratski i razuman svet odavao poštu hiljadama pobijenih Bošnjaka u Srebrenici, u Beogradu su, ispred spomenika knezu Mihailu, klicali srpskom generalu koga je, „zbog počinjenog genocida“, međunarodni sud u Hagu osudio na doživotnu robiju.

Ono što se nije desilo ni Nemcima ni Japancima posle svršetka rata, da kao nacionalne heroje uzdižu i slave svoje vinovnike zlodela, dešava se Srbima. Dešava se mentalni sunovrat u strašne devedesete. Antizapadne, a pre svega antiameričke i antinatovske strasti, potapaju Srbiju, a sada i Crnu Goru. Umnožavaju se fanatični poklici: Ne na Zapad, nego na Istok, ne u EU i NATO, nego u savez sa bratskom Rusijom.

Ali, Srbija je u „neprijateljskom“ NATO obruču. Gde i kako ga raskinuti? Pre četiri godine, oficiri tajnih službi iz Moskve, zajedno sa svojim najamnicima iz Srbije i Crne Gore, pokušali su državni udar u Podgorici, da spreče članstvo te zemlje u NATO alijansi, utvrde rusku vojnu bazu u Boki i osiguraju prodor u srce Balkana. Umalo nisu u tome i uspeli.

Nisu uspeli, ali nisu ni odustali. Za pučiste su ovoga puta odabrali arhijereje i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, koji su pozvali pravoslavni narod u Crnoj Gori da brani „srpske svetinje“. Mrak srednjeg veka preko noći je pritisnuo Crnu Goru, uneo svađe, razdore i omraze gotovo u svaku kuću i porodicu.

Na čelo crkvenih litija izvedena su deca, u ruke im gurnute ikone, kandila i krstaši barjaci sa kojima su Crnogorci vazda kretali u boj. Vladike, sveštenici i mobilisani narod kao da su preuzeli ulogu nedavnog i po zlu upamćenog Miloševićevog Sedmog vojnog bataljona!

Diskretno, iz pozadine, popovskim ustankom diriguje se iz Moskve, a bučno i gotovo ratnički odbranu „svetinja“ podržava kompletno, osnaženo i podmlađeno, nasleđe Miloševićeve Srbije. Tri decenije posle granatiranja Triglava, krenuli su u granatiranje Lovćena. Sve su razbili, od Srbije svakog odbili, svuda je porazili i osramotili. Izgubili su i Kosovo, proterani su i sa Kosova, pa gutaju obmanu da je Kosovo sada u jednoj zgradi u Njujorku, gde ga čuva i brani Rusija. Sve su oslobodili, još samo da od Crnogoraca oslobode i Crnu Goru. Da odbrane pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koje niko ne napada i ne ugrožava. Da odbrane pravo Crnogorcima da budu Srbi, koje im niko ne osporava.

Brane „vjeru prađedovsku“, uz propovedi da je danas teže Srbima u Crnoj Gori nego što im je bilo u genocidnoj Hrvatskoj Ante Pavelića. I uz propovedi da je Crna Gora laža od države i da bude proklet tri puta i trista puta svako onaj ko nije za Rusiju!

Nisu, očigledno, „svetinje“ koje se „brane“ ni crkve ni manastiri, nego Otrantska vrata i Bokokotorski zaliv, strateška težnja Rusije. Oboriti NATO režim u Podgorici i Crnu Goru, a za njom i Srbiju, priključiti ruskom vojnom savezu. To je vrhovni cilj zavere.

Pred zaverenicima su najmanje dve nesavladive brane. Protiv njih je većina naroda u Crnoj Gori. I NATO alijansa, takođe, kojoj niko i nikada nije preoteo nijednu njenu članicu.

Crna Gora će se odbraniti, ali zadugo će biti osenčena njena istorijska osećanja i prema Rusiji i prema Srbiji. Bratske rane bole najviše i najteže zaceljuju.

U nasrtaju na državu pod Lovćenom, njenom narodu se poništava i njegova istorijska krštenica. Nerazumnici se nadmeću u odama Srpskoj Sparti, a proglašavaju za izrode i ustaše sve „Spartance“ koji kažu da su Crnogorci. Nema i ne može biti većeg bezumlja. Ni opasnijih hitaca i u Crnu Goru i u Srbiju, i u Srbe i u Crnogorce.

Crna Gora je bila Crna Gora i kad smo, zagledani u njene krševe slobode, videli Srpsku Spartu. I kad su skoro svi Crnogorci govorili da su Srbi, bili su Crnogorci, i pre svega, iznad svega, Crnogorci. Država im se uvek zvala Crna Gora, nikada Srbija. Pre stvaranja Jugoslavije, u Kraljevini Crnoj Gori, njena Crkva bila je Crnogorska, a ne Srpska. I ona vojska, koja je na Bregalnici i Mojkovcu izginula za Srbiju, bila je – Crnogorska vojska.

Kao da i Srbija i Rusija imaju tragični talenat za ranjavanje sebi najbližih. To ranjavanje, međutim, uvek uzrokuje i teško samoranjavanje.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Herc78

Po ko zna koji put Drašković oponira samom sebi. Ko ne veruje, neka pogleda njegovo poslednje gostovanje u emisiji "Živa istina" kod D. Šukovića.

Poraz

Ovo je posljednja faza urušavanja ideje o Velikoj Srbiji. Tamo gdje nema razumma vlada divlja ,umobolna,svijest. Potrošiti živote mladosti za uzaludnu ideju i ne učiti ih ljubavi nego mržnji ne zaslužuje budućnost. Mi ćemo svoju budućnost časno braniti.

Hunter6

Ja sam prestao da brojim koji je ovo put da se Srbija kladi na pogresnog konja. Nije da nemaju pametne ljude-- imaju ih ogroman broj, ali nazalost prodane beskrupulozne duse na vlasti ce jos jedanput za saku novca i STRANI INTERES da gurnu ljude u novu klanicu.