9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Som pliva ekspertski

Stav

Comments 6

Som pliva ekspertski

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: B. Grinevski

Pokazaše nam, “u zli čas”, kako su govorili naši stari, izjavu našeg Mandatara, od nas odavno od milošte nazvanog Rukoljubom, a kako to prenose nevine "Vijesti”:

"Ne bih volio da ste u pravu kada kažete da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zainteresovan samo za predstavnike Srba. Želim da vjerujem i ubijeđen sam da je predsjednik Srbije zainteresovan za sve Srbe u Crnoj Gori, kao i za one ljude koji se ne izjašnjavaju tako", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da za njega prijevremeni izbori nijesu opcija jer cijela opozicija ima dva zajednička cilja: izmjenu ili kompletnu zamenu Zakona o slobodi vjeroispovjesti i "demontiranje postojećeg sistema", te bi prijevremeni izbori dali šansu DPS-u "da se ponovo vrati u igru, možda opasniji nego što je do sada bio".

Ova dva pasusa govore o namjerama onih koji stoje iz ovog našeg slučajnog junaka - podupiru ga, motre i uče, navode i instruiraju, pravdaju i pomažu - pa dokle stignu i “đe izderu”!

Dakle:

(1) Ne bi Rukoljub rekao da predsjednik Vučić, koji se ne miješa u crnogorsku politiku tako što je potpuno u to umiješan, na načine koje vidimo i znamo, ali i na one koji će tek isplivati na površinu. Brani naš mandatar srpskog predsjednika. Uvijek & uvek, kako vam drago, poštovani čitaoče.

(2) Rukoljub takođe ima slojevita osjećanja i misli. On “želi da vjeruje” (želja i vjera idu zajedno!), ali je i “ubijeđen” (vjera je prešla u čvrsto ubjeđenje, neizbježno!) da je predsjednik Srbije “zainteresovan za sve Srbe u Crnoj Gori”. Divota krasna neopjevana bogougodna blagost, ubijeđeni smo da želimo da vjerujemo! Od te “zainteresovanosti” polazi naš rukoljubni Mandatar, to mu je polazna osnova za opravdanje ovoga što je kazao i sve što reče vrhovni predsjednik svih Srba na svijet’! Lepo.

(3) Ali, srpski je predsjednik, mimo neizostavnih Srba u Crnoj Gori, koji za vazda imaju pol-poziciju, zainteresovan, takođe, “i za one koji se ne izjašnjavaju tako”! Oni koji se ne izjašnjavate tako, osjećajte se sigurnim i zaštićenim, srpski je predsjednik zainteresovan za vas, sve po spisku, iako se ne “izjašnjavate tako”, no drukčije i nikako.

Blago vama i nama sa vama, te se tako ne izjašnjavamo, dibidus bezimeni i bez srpskog osjećaja u tamo nekoj Crnoj Gori, đe ovaj te želi i hoće i što ga guraju uzbrdo da bude predsjednik Vlade predstavlja sve nas, na gomilu, one koji su Srbi i oni koji se ne izjašnjavaju tako! Drug Sigmund (to je onaj Frojd pogani) bi odmah primijetio kako Mandatar ne koristi slučajno riječ “izjašnjavanje”.

To je njemu na pameti, dok se nadgornjava sa ovima što su bili dovoljno naivni da ga postave na prvo mjesto i da mu daju potpise. Popis je u mislima.

(4) Zbog popisa i povezanih rabota naš “lukavi” heroj kaže kako za njega i njegove vidljive i nevidljive gazde “novi izbori nisu opcija”. Ispravno, tu zbora i zamjerke na logiku nema.

Ono što bi za nas, “koji se ne izjašnjavamo kao”, moglo biti od interesa - jeste objašnjenje da “cijela opozicija” (ada nisu više opozicija, valjda) “ima dva zajednička cilja”. Prvi zajednički (dakle: zajednički!) cilj je izmjena ili zam(j)ena Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja. To je cilj. Opet: zajednički! Oko toga je, dakle, muka, to je suština.

Za to je potrebna “ekspertska vlada”, zato je tolika napetost i prepucavanje, intervjui magnata i tajkuna, novih poštenih bogataša, savjetnika i profesionalaca? Taj je zakon prvi zajednički cilj? Ostatku napredak.

(5) Drugi je cilj “demontiranje postojećeg sistema”. Bla-bla.

(6) Kome bi “prijevremeni” izbori (mislio je da reče “ponovljeni”, ali ima vremena da nauči, je li tako?) odgovarali - zna naš Junak, što se brine o Srbima kao “stoprocentni Crnogorac” - pa je to i rekao. Da mu bar nešto povjerujemo i potvrdimo - red je, dragi čitaoče.

Da li će mu sva ta muka biti od koristi - ne znamo. Evo se pregovori oko stvaranja nove Vlade “u kunet”. A kad će - ne znamo.

A za soma iz naslova - za kojeg se, vrlo vjerovatno, čudite oklen sad on i zašto je tu: u pravu ste - u Crnoj Gori nema somova. Kod nas plivaju, kada je o rijekama i jezerima riječ (da sada apstrahujemo to more i izlaz na isto) - pastrmke i mladice, lipjani i skobalji, ukljeve i krapovi, puno krapova, naravno. Somova nema.

E ima. Pogledajte on-line nastavu za naše najmlađe đake, đe ih pametna učiteljica uči, pored svih pomenutih krapova, kako “Som pliva”. Da znaju đeca što je što u rečenici.

Kakve to veze ima sa našim Rukoljubom i njihovim zajedničkim ciljevima, pitate? Nemamo mi riba u Crnoj Gori, no moramo da uvozimo i za potrebe učenja, i to somove, da se “prekine anti-srpska politika”.

A ko ovo pomene - mrzi Srbe, naravno. To je bar jasno, pobogu. To je objašnjenje.

Dosta je bilo sa takvim mučkim napadima Crne Gore na Srbiju! Pa onda predsjednik Srbije, sasvim dobromamjerno i dobrodušno, kad završi mnogobrojne srpske obaveze povodom srpskih zemalja - đe ima Srba i onih koji se tako ne izjašnjavaju - mora da čuva ugrožene Srbe u našoj neugroženoj Crnoj Gori. A naš Ljubim Ruke mora da ga brani, odmah.

“Som pliva.” Nego što! Som pliva ekspertski.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Snjeg

Blago nama sa ovakvim mandatarom .Ili se slucajno nedje nasao ili izjavu pravda pogresnom percepcijom.

Crnogorka

Đe god se ratovalo, oni su uvijek milslili na Srbe i "one druge", to im je bilo vodilo za ratne pogode i sva nedjela koja su činili.