17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dvije sahrane, jedna vlada i jedna neimenovana dislocirana planina

Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Stav

Comments 3

Dvije sahrane, jedna vlada i jedna neimenovana dislocirana planina

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: B. Grinevski

Ipak nisu otvorili i taj kovčeg. Stoji staklo preko. Kao Vladimir Iljič Uljanov Lenjin, bože odstrani!

Staklo se jedva vidi, pa će POS (Propagandni odredi Srbije) reći da nije njihov patrijarh gori od njihovog/našeg mitropolita. Neće se Crnogorci prčiti i praviti važni, da su opet luđi i veći manitovi od pravih Srba! Dosta sa tim crnogorskim eksluzivnostima, imaju i susjedi blagopočivše, od korone vjerom zaštićene.

Učestvujemo u žalosti, naravno, kako je i red i kako nalažu pristojnost i običaji.

Ali, da ne zaboravimo - sahrane jesu povodom onih koje je bog pozvao sebi, iz njemu/njoj znanih razloga - ali su sahrane, oduvijek i neizbježno - zbog nas, živih.

Sahrana u Podgorici je već dobila svoje mjesto u povijesti. Na našu opštu žalost, ne zbog ceremonije, ljubljenja leša (izvinjavamo se što koristimo medicinsko-tehnički izraz - svi smo, i u tom smislu - jednaki, no offense), niti zbog govora koji su joj bili finale. To niko neće pamtiti, jer ima značenje samo za govornike, i starije i mlađe, koji će - neko kraće, a neko duže - trpjeti posljedice citiranja tom prilikom izrečenog. Ne bilo zborit’ - naravno.

Taj će ukop biti jedno mučno svjedočanstvo o kolektivnom nerazumu i iskrenoj gluposti - koju, ovih dana, mnogi naši sugrađani plaćaju glavom. Odlaze “bezimeni”, bez pomena imena, tiho, kao brojke.

Kao brojke!

Gledamo i ovo iz Beograda, glavnog grada zemlje Srbije. Nema potrebe da se komentariše, ni prije, ni poslije najavljenoh govora. Pardon - besjeda!

Za to vrijeme, u Crnoj Gori, u mrskom Montenegru, s planinama i morem, s našim ljudima (kakvi su, da su - naši su!) i naravima, koje ne bismo sada pominjali, što bi rekao Ogden Neš (“Evo o zecu pjesme fine / što mu ne pominje osobine!”), osnivaju se partije - i to prave, narodne - volkspartei, dabome - za koje osnivač kaže da ima u članstvu i one koji još nisu saznali da su članovi!

Potpuno suprotno tvrdi naš oriđinal Rukoljub Dobri, koji sa jedne udaljenje planine, još neimenovane, doziva gospodina Varheljia (jel’ se tako izgovara?) da mu se pridruži u Fatarmogani zvanoj Nova Crna Gora.

Ko na brdo, ak’ i malo, stoji ...

E kako je pogriješio taj veliki srpski pesnik Njegoš! Nije znao da ima i brda sa kojih se ič ništa ne vidi, i sa ove i sa one strane hladnog Atlantika.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@Baba , mislim da je, ipak, sve do mozga - oči prikupe nadražaje spoljnog svijeta, a mozak ih obradi i stvori sliku, pa kakav mozak, takva i slika!

Rajko

Objasniše danas srbijanski mediji zašto je sanduk Irineja prekriven zelenom odeždom i što u stvari predstavlja zelena boja kod pravoslavaca,dako nas manje budu napadali za dresove i zastavu

Baba

A može bit i nije toliko do brda, koliko do dioptrije. Razna su zamućenja oka- magla, znoj, trun, rakija.... Đavo će ga znati iz ove gužve. No, DA JE VJEČNA!!!