19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PORTAL

Stav

Comments 21

PORTAL

  • Viber
Sedam dana uoči 22. godišnjice radija, „Antena M“ pokreće portal!

Neko će reći kako je bilo racionalnije sačekati 18. jul, pa slaviti jedanak. Ja, međutim, nemam dilemu da je bolje jesti tortu dvaput, nego jednom.

Uvodnu šalu ne treba shvatiti kao najavu neozbiljnog pristupa ozbiljnom projektu, nego kao odsustvo straha za njegov ishod.Pokrenuli smo portal kad smo bili sigurni da će valjati. Dugo smo se spremali i evo nas. Fokusirani na sebe i svoj proizvod, odlučni da „trčimo svoju trku“, gotovo sasvim nezainteresovani za konkurenciju.

Oni koji više od dvije decenije prate naš radio, lako će pogoditi kakav će biti naš portal. Pouzdanost i tačnost ostaju zakon! Bićemo brzi, ali ćemo radije izgubiti koji minut na provjeri vijesti, nego puštati “patke”. Takvim smo pristupom izgradili kredibilitet radiju, i portalu ćemo.

Na portalu čitaćete mnogo više komentara, nego na radiju. Priroda dva medija takva je da mlađem bolje pašu analize. Ne samo autorske. I naš radio vam je pružao šansu da saopštite stav, a portal može i hoće još više. Samo, dobro pročitajte i primite k znanju upozorenje: „morate biti pristojni, ako želite da vam objavimo komentar“! Već imamo dovoljno oglasnih tabli za lajavce, ovaj portal neće biti još jedna!

O ljudskom dostojanstvu i kulturi komunikacije nećemo brinuti samo pri administriranju vaših komentara. Svako slovo koje objavimo biće u skladu sa Kodeksom. Još i više – biće u skladu sa dobrim ukusom (u vrlo konzervativnom značenju te sintagme). Nećemo zavirivati u tuđe tanjire, niti u, izvinite zbog morbidnosti, otvorene rake, makar nas to koštalo milion „klikova“. Svu tako propuštenu dobit, đavo neka nosi...

Planiramo da budemo više čitan, nego gledan portal. Nije da smo gadljivi na lijepo žensko čeljade, ali ćemo se ukloniti sajtovima specijalizovanim za tu vrstu estetike. A, o stanijama&comp, ovdje ćete čitati jedino ako, pu pu pu, ozbiljno zanemognu.

No, ni ne pomišljajte kako planiramo da budemo dosadni. Objavljivaćemo mi zabavne sadržaje…ali smislene. Od „mekih“ vijesti ne bježe ni najugledniji portali, pa neće ni „Antena M“! Zatrpavaćemo vas video sadržajima, vrlo brzo i domaće produkcije. Brko Nikčević će u početku pisati, ali će i njegova video radionica brzo da proradi. Računamo i na „buksovce“, čim se probude iz ljetnjeg sna...
Radio „Antena M“ je, po karakteru programa, zapravo, javni servis u privatnom vlasništvu! Takav će, u suštini, iako nešto komercijalnije koncipiran, biti i naš portal. Informisanje, edukacija i zabava, sveto trojstvo društveno odgovornog novinarstva, što ga je utemeljio BBC, na naš način.

Bićemo otvoreni za sve legitimne i relevantne političke strukture, ekvidistancirani od partija i otvoreno svrstani uz crnogorske državne i nacionalne interese! Kako ih mi vidimo. Uostalom, sa nama svi, od prvoga dana, znaju na čemu su i tako će ostati.

O, da, redovno ćemo vam servirati identitetske teme, pošto gotovo svi ostali bježe od njih! (Da li zato što su postale politički neprofitabilne ili zato što traže stanovito druženje sa knjigom?) Ko god bude s nama dijelio te vrijednosti, može se, kao i dosad, besplatno „ogrebati“ o nas. Oni drugačiji… Oni su takvi samo privremeno, jer…mi znamo s ljudima i mijenjamo ih na bolje.

Naglašavam – s ljudima! Od onih drugih mi liječimo Crnu Goru. Od onih koji su decenijama propovijedali o svojoj misiji emancipovanja crnogorskog društva, a završili kao megafon polusvijeta. Mi se nijesmo gađali velikim riječima, ali smo silno ponosni na minuli rad. Matrica po kojoj funkcioniše redakcija „Antene M“, radija, a sada i portala, jednostavno garantuje da će, od danas, Crnogorci imati šansu više da pročitaju nešto tačno i pametno!

Računam, od nas dovoljno.

 

Komentari (21)

POŠALJI KOMENTAR

Uglješa

Želim da sa uspjehom nastavite vašu objektivnu informativnu aktivnost.

Elf

Srecno ! Mislim da pristojni gradjani Crne Gore zaslužuju , konačno, i pristojan izvor informisanja. Od svih medija u CG, poslednje dvije godine, samo vas biram da slušam. Nadam se da nas nećete iznevjeriti kao Analitika, Nadam se da cete biti odrzivi, a ako ste i dobili neku pomoć za ovaj veliki projekat, nadam se da to ne znači da ćete biti servilni. Vi ste, bar meni ,zadnja nada da je novinarstvo moguće u Crnoj Gori.

Anonimni

Srecno, srecno, srecnoooooo.