11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hebamus director (UP)

Stav

Comments 6

Hebamus director (UP)

Autor: Antena M

  • Viber
(Sa Vladine sjednice)

Za Antenu M piše: Ahmed Avlijani

Skoro svi članovi Zdravkovog kabineta sa dosadom su slušali raspru oko Sekulovićevog kandidata za prvog crnogorskog topuzdžiju jer su znali da se, pod ucjenom DF-a, ona mora završiti nepovoljno za Sekulovića i njegovog kandidata.

A raspra je, ukratko, kažu ovi što su bili, tekla ovako.

- Ispunjava li osnovne uslove?, - pita je Premijer.

- Svaki, - spremno odgovori Ministar pa nastavi, - Srbin je, proganjan je od bivšeg režima, hapšen je, nisu mu dali da napreduje u službi, granice prema Bosni, Hrvatskoj i Srbiji za njega ne postoje i zbog toga mu je i suđeno, ...

- Dobro, dobro, dobro, dovoljno je, - prekide ga Premijer o nastavi: - šta ima od škole, da ne mijenjamo zakon da to prilagođavamo, neće nas podržati DF a ne možemo naći još mnogo Suada?

- Policijska akademija iz Beograda, FBI akademija, ... - poče Sekulović.

- Biće dovoljna ova iz Beograda za mene. To za FBI daj Dritanu. Iskustvo?

- Od desetara do đenerala, što bi se ono reklo. Sve prošao. Bio komandir, načelnik u Kotoru, radio u Upravi policije niz odgovornih dužnosti, ...

- Hmmm. Pa kako i proganjan i takva karijera? A načelnik u Kotoru kažeš? Da, da. Tamo bjehu Škaljari i Kavač, bješe li ono? Mora da je pohapsio svu tu kriminalnu bagru pa je zato proganjan od kriminalnog bivšeg režima. Takav nam treba. Je li tako bilo?

- Paaa, ovaj. Paaa. Ne, ne. Nije ih baš hapsio ali je napravio izvještaj za desetku o kriminalnim aktivnostima Škaljaraca i Kavčana. Tehnički savršen, rečenice jasne i koncizne, interpunkcija na svom mjestu, velika i mala slova đe treba, strani izrazi kurzivom, bitni detalji boldovani, tabele, krive, grafikoni, fotografije, mape, putevi, strelice, skice, ... ma škola odvaja, ejjj. To ti je kao doktorska disertacija. Dva oka od izvještaja da ne odvojiš. Ehhh, da je Rajki (Glušici) jedan takav rad da je ne proziva onaj Čirgić.

- Hmmm. Ma pusti sad Rajku, deset dana i sve se zaboravi. Ipak od ovoga ništa, nije to dovoljno a i izazvaćemo političku krizu i onako smo prekardašili sa tužilačkim zakonima, da nas ne pospreme ovi iz DF-a. Joanikije je i sam u problemu oko imenovanja, pop Gośa je nešto ljut, Amfilohija nema, ko bi ih ubijedio da nas ne počiste. Niko. Ne, ne. Neka toga sad, da raspišemo novi konkurs pa ćemo vidjeti, da ne čačkamo mečku u ppp..., u policiju. A i nisi me, brate, ubijedio da je on pravi kandidat. Ako nemaš ništa više to je to, idemo doma.

- Polako, polako. Ne može tako doma. Nije takav dogovor, ja sam koordinator službi bezbjednosti a i pusti više DF, ja sam tas na vagi nije DF. Ja odlučujem o sektoru bezbjednosti. - ubaci se Dritan.

- Pa kad se već miješamo i ja da nešto pametno kažem a svi znate da ponekad kažem i po koju pametnu. Što bi moja baba rekla "Čije stado toga i livada" a ako ćemo pravo DF-ovo je stado najviše pa je preše da se oni pitaju. A tvoje je stado malo, možda odabrano ali malo a i sorta nije baš ..., znaš na šta mislim. A i imala je baba, eto opet ja sa babom a rekli su mi da je ne pominjem, običaj da kaže "Koga je moliti nije ga ljutiti", jes' vala bila pametna, na nju sam ja, - uključi se u raspravu ministarka Bratić obraćajući se Abazoviću.

- Samo relaksirano, nema potrebe za napetost, opusti se a i nije završio Sekulović. Želim da kažem da ovaj kandidat ima moju punu podršku a ima i podršku ambasade SAD. Prije me na viber zvao neko sa nepoznatog broja ali pise mu "First Secretary of the U.S. Embassy for Police Affairs" a na profilnoj mu je slici vizit karta sa mailom [email protected] i rekao da ambasada USA podržava ovoga kandidata. Vidi se da je upućen a i tečno govori srpski, znači dugo je ovđe i zna stanje. Moramo da vodimo računa o našim partnerima a on, eto, ima međunarodnu podršku, - uključi se opet Abazović.

- To je to, nema rasprave, odlažemo ovo do daljnjeg i tu je kraj, idem doma sad, - zaključi kategorično Premijer.

- Onda za kraj februara, - ne odoli da se oko rokova uključi ministarka zdravlja poznata po odlaganju rokova (vakcinacije).

I taman kada je izgledalo da je sve gotovo i da od izbora direktora UP nema ništa ministar Sekulović ustade i iz crne, kožne torbe izvuče nekoliko listova te ih dodade Abazoviću da ih pruži Premijeru. Po njegovom stavu bilo je jasno da je iz rukava izvukao keca. Osmjeh na licu Abazovića pokazivao je da je znao o čemu se radi i da je očekivao trijumf.

Nekoliko print screen-ova novinskih članaka iz 2016. nađe se u rukama Premijera. Pregrćući listove pred Premijerovim očima ređali su se naslovi markirani žutom: "Danilović i Stojanovića otjerao u pješake"; "Danilović načelnicima uzeo džipove i dao ih kriminalistici"; "Policijskim funkcionerima parkirani luksuzni terenci".
Izraz na Premijerovom licu pokazivao je oduševljenje koje je Sekulović vješto pokušao da iskoristi.

- Kada je Goran Danilović bio Ministar unutrašnjih poslova, ako se sjećate mada ste Vi tada bili u ..., (umalo reče u DPS-u) uuuu..., Univerzitetski profesor i niste se bavili politikom, po savjetima ovog kandidata, koji mu je bio savjetnik, od policijskih funkcionera oduzeti su luksuzni terenci i dati policiji na operativnu upotrebu. E sad, nije se sjetio da ih proda i pare podijeli sirotinji jer tako genijalne ideje ste se samo Vi za Majbahe mogli sjetiti, pa zato ste Vi premijer a ne on, ali priznajte makar da mu je ideja dobra i da samo zbog nje zaslužuje ovo mjesto. A nije to jedino. Po njegovim savjetima je Danilović sve akte pisao ćirilicom i to je očuvalo ćirilicu na ovim prostorima a u policijske kompjutere moralo je biti predinstalirano ćirilično pismo. Ako to nije dovoljno, ne znam šta je.

U to, iznenada, ponešena pominjanjem ćirilice ustade ministarka Bratić, okrenu se prema Premijeru i odrecitova:

"Pevaću ti ćirilicu
ti natoči šljivovicu
od pamtiveka
nema boljeg leka

Pevaću ti ćirilicu
ti natoči šljivovicu
pa nek’ tuga ode
ne daj mi se, rode".

Salom se prolomi glasan aplauz a Premijer ne izdrža toliki nalet emocija zbog ideje o oduzimanju automobila koja je, izgleda, zajednička za cijelu Vladu; pominjanja ćirilice i, možda najviše, šljivovice pa mu, na kratko, u očima zaiskriše suze.

- Hajde dobro, samo da nekako preveslamo one neeksperte, da ne kažem grublju kakvu riječ, iz DF-a, daj neka neko smisli nešto da riješimo ovo, - reče.

- Imam rješenje, - viknu Ministar pravde.
- Po zakonu neko od pomoćnika direktora mijenja direktora. Juče je istekao mandat jednom pomoćniku. Hajde da ovog kandidata postavimo za VD pomoćnika direktora a onda kao VD pomoćnika direktora za VD direktora UP.

- Kako, kako? VD za VD? Može li to?, - zbunjeno reče premijer.

- Pa mi smo Vlada, kako mislite može li? Sve možemo. Ako se pobune iz DF-a reći ćemo da su izdajice i da rade za Mila. Ako se pobune iz bivše vlasti optužićemo ih da ometaju mirnu tranziciju i nisu za kohabitaciju. Ako nam rješenje padne na Upravnom sudu reći ćemo da su to ostaci bivšeg režima. A ponijeću i Joanikiju neku zahvlanicu noćas i od njega tražiti blagoslov i podršku, dobar je trenutak i njemu treba podrška a i nama. Naći ćemo se u zajedničkom interesu pošto mu DF od Vučića ne smije dati otvorenu podršku.

- Hmmm, hmmm. Šta ti je pravnik a još lisica. Mislim lisica u pozitivnom smislu. Bolje da sam pravnik nego mašinac. Mada i Tito je bio mašinac na neki način ali rano je da mislim o tome. Taaaamo daaaleeeeko je sunce, što bi rekao naš dobri Dobrica. A javnost?, - upita Premijer.

- Bez brige za javnost, nikad nije bilo više kandidata a izbor je bio "Online live 24/7", što bi mladi rekli, nikad transparentnije, - dodade Sekulović siguran u pobjedu.

- Ništa, dogovoreno onda. Neka je sa srećom. A i vala da onoga Danilovića maknem sa dnevnog reda. Ako Banjo (Branko Radulović) nema kandidata iz familije za ovo mjesto onda daj da se zalije. Pominja li ono neko šljivovicu!? - zaključi Premijer sjednicu.

- Relaksirajte se vi, ja odoh, čekaju me đevojke, - reče Abazović i ode.

Nastade smijeh koji prekide Premijer.

- Ljudiii, najjače mi je ovo kad nas Dritan pobijedi sa našim kandidatom. E genijalno. Prvo Vukšić pa sad ovaj, hahahaha.
Ljudi, zaista smo tim, a? Nema ga vascijeli srpski svet. Kad se bude pravila Vlada srpskog sveta grijeh bi bio da nismo svi u njoj.
Zovite Mandića i recite mu da je i ovo završeno, neka malo začini. I neka Vukšić zove Simijanovića da mu kaže da baci karticu i telefon. A jesmo dooobri. Da' šljivu.

Ostalo znate.


Imamo pomoćnika direktora u VD stanju koji je, na zadovoljstvo potpredsjednika Vlade Abazovića imenovan za VD direktora Uprave policije da brani građansku Crnu Goru.

I vuk sit i ovca sita. Tor razvaljen ali ...

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

Volim ovake komentare PUNE CINIZMA I PARODIJE. svaka ćast momčino. E VIVA MONTENEGRO. NEKA JE VJEČNA pa kakva je god, volimo je.

JanaK

Odlična parodija na politička događanja u Crnoj Gori! Čak ste me i nasmijali iako je ovo za plakanje. Izvanredan posa radite, samo tako nastavite, oštro po fašizmu!

Falkon

Hvala za ovaj i ovakav tekst! Ovo zaslužuje sve pohvale. Bilo bi dobro da ovo pročitaju svi ministri u apostolskoj Vladi, a i ostali kadrovi Vlade i po dubini i širini.