24 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čudo na-Javljen-o

Stav

Comments 8

Čudo na-Javljen-o

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: B. Grinevski

Vala bi bilo dobro upitati našeg omiljenog junaka, Njegovu Polovinu Predsjednika GP URA, za taj recept.

Ništa je formula za koka-kolu, a još manje ona za kečap Heinz! Ni primać’! Ovo su neke posebne trave i rijetko korijenje. Ili neke pečurke!

Možda je i neka vakcina u pitanju? Mora da je nešto.

“Al’ je đavo, ali su mađije, al’ je nešto gore od oboje!” Jer, vaistinu, na ovaj blagi dan, kada je Isus iz Nazareta po prvi put ustao iz mrtvih, malo političko čudo na glasačkom mjestu u Javljenu izgleda gotovo romantično! Nevinost bez zaštite!

Lako ćemo kako se od nule pravi dvadeset i osam glasova. Za dvije sedmice! To i vrapci znaju. Sram ih bilo - te koji su “ljubazno naredili” svojim glasačima da glasaju za GP URA. Jadni glasači tu nisu ništa krivi. To jest - malo je nezgodno ispalo - ostadoše sve same nule, pa je operacija bjelodano jasna. Pa ih je, možda, sada i stid.

Onaj jedan glas, ako smo dobro vidjeli, što je ostao Demokratskom frontu - umjesto da i on ode građanskoj i demokratskoj Uri - učinio je stvar još gorom. Onda one nule još poraznije izgledaju!

Voljeli bismo da upoznamo tog građanina/građanku, pa makar da je od onih najradikalnijih u DF, jer je taj glas, pa i da je proizvod greške ili omaške - pokazao da ima nade za sve što imaju pravo glasa u ovoj zemlji. Nije baš sve na prodaju, zar ne? Ili se samo naivno nadamo?

I, dok šest glasača liste Evropskog tima Nikšić mogu da budu ponosni i da reču svojima da, eto, nisu popustili, prepali se i izdali, nama, koji ne glasamo u Javljenu, ostaje da čekamo reakcije onih koji su se, u svim ranijim slučajevima, utrkivali ko će prije i ko će više da se uznemiri povodom očiglednog kršenja svih pravila vezanih za demokratiju i demokratske izbore.

Taj spisak je dug, i ne odnosi se samo na NVO zajednicu, medijske koncerne, portale i službe i njihova istaknuta pera, već i na ambasade i međunarodne instance koje prate demokratske institucije, procedure i postupke u Crnoj Gori.

Dok čekamo da se oglase - principijelno, jasno i nedvosmisleno - nadamo se, iskreno i bez trunke ironije, da im izgovor za eventualno ćutanje neće biti povezan sa ... malim brojem glasačkih listića koji su za 14 dana promijenili vlasnika. Nije valjda da to misle?

Ili će, dakle, reći što treba, ili ćemo ih zamoliti da i u naše ime čestitaju GP URA na istorijskom uspjehu. Jer - pretvoriti nulu i ništicu, preko noći, u pobjedu većinom od 80%, nije za potcjenjivanje, zaista. (Eh, da je Tramp znao!)

Zato ne bi bilo dobro da i ovu demokratsku pobjedu odćute gorenaznačeni. Naljutiće im se, a i nama, pobjednici iz Javljena. A to je vrlo opasno, znate.

Ne valja se zamjerati pobjednicima.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Miloš

@Volim Crnu Goru više od vas Ovo je dokaz da je umjesto DPSa dosao DPS...

Volim Crnu Goru više od vas

Kako brzo zaboravite onih pedesetak glasova za HGI i to gle čuda na Žabljaku.

El Romero

Treba provjeriti koliko glasača je primilo vakcinu. Ako su stvari povezane neki izgubiše kompletno glasačko tijelo.