18 °

max 29 ° / min 18 °

Ponedjeljak

27.09.

29° / 18°

Utorak

28.09.

26° / 18°

Srijeda

29.09.

25° / 16°

Četvrtak

30.09.

23° / 16°

Petak

01.10.

20° / 15°

Subota

02.10.

22° / 13°

Nedjelja

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pismo profesorice premijeru Krivokapiću

Stav

Comments 15
CORPUS SANUM IN MENTE SANA (PARS SECUNDA)

Pismo profesorice premijeru Krivokapiću

Autor: Antena M

  • Viber

Tema ovog obraćanja nisu ni stara ni nova kadrovska rješenja na mjestima rukovodilaca škola jer i među jednima i među drugima ima manje dobrih i više dobrih. Oduvijek je tako bilo.

Nisam među smijenjenim direktorima već je moj mandat regularno istekao prije sječe. Vratila sam se na staro radno mjesto što me je po zakonu i sljedovalo. Istina bilo je opstrukcije u pokušaju da mi se to pravo uskrati, ali nisam dozvolila. Dakle, obraćam se premijeru kao građanka i prosvjetna radnica, isključivo u svoje ime.

Piše: Nataša Latković, profesorica italijanskog jezika

Premijeru Krivokapiću,

Ne zamjerite što Vas uznemiravam tokom Vašeg relaksiranog boravka u Tokiju, ali osjetih potrebu da Vam se obratim inspirisana nekim olimpijskim disciplinama po dubini (pa i zemlje) koje su uzele maha u Crnoj nam Gori. Pošto ste nedavno javno iskazali „pijatet“ prema ministarki Bratić, zahvalivši joj se na predanom radu, i izrazili zadovoljstvo što imate tako lojalnog i sposobnog saradnika u timu, mislim da bi bilo dobro da zajedno okupite novoizabrane rukovodioce škola (ne ispratih ima li među njima profesora fizičkog) „na sašuštanje“ povodom aktuelne situacije u crnogorskoj prosvjeti. Nemojte ovog puta u Vili Gorica da se srijećete, prevruće je. Ljepše će vam biti u „prekookeanskom gradu Baru“ recimo. Samo isto požurite jer bi se moglo desiti da novi rukovodioci ubrzo otkažu poslušnost kao što učinješe svi bliski saradnici Bratićeve koje je sama birala.

Sigurna sam da će njeno prvo obraćanje (novim) rukovodiocima škola, ako do toga uopšte i dođe, biti antologijsko. Nešto poput Vašeg u januaru kada ste tadašnjim direktorima zaprijetili smjenom ako se dokaže da su partijski radnici. I eto, ta prijetnja se obistinila. Samo se pitam da li je moguće da su baš svi do jednog „persone non gratis“ odnosno dokazani partijski radnici. Obećali ste tada i da nećete više dozvoliti partijska zapošljavanja, a odmah zatim konstatovali da ćete teško to obećanje održati jer sve partije na Vas vrše pritisak naviknute na takav način zapošljavanja u posljednjih 30 godina. I eto, pokleknuste pod pritiskom. Sastav novoosnovanog direktorskog „hora“ ide u prilog tome.

Ako se sretnete s njima ne zaboravite da lupite šakom o govornicu i s podignutim prstom im predočite da će biti smijenjeni bude li se dokazalo da su partijski radnici. Predlažem i da ih tokom „sašuštanja“ podsjetite da je u zdravom duhu zdravo tijelo, čemu svakako treba da nauče i učenike u školama kojima od skoro rukovode. Zaprijetite im i smanjenjem plata ukoliko se ko odluči na štrajk, jer je to zapravo opstrukcija vlasti, a nikako legitimno pravo svakog radnika. Neka Vam rečenice počinju sa „ako“ i „nemojte da se desi“. I naravno nemojte im dati priliku da iskažu svoje mišljenje, iako „sašuštanje“ podrazumijeva AUDIATUR ET ALTERA PARS, nego ih naučite da Vam se, ukoliko imaju nejasnoća, obrate putem mail-a na koji, naravno, nećete odgovoriti. Ipak ste Vi stvoreni za monodramu ili neki stand up nastup. Možda ovog puta dobijete gromoglasan aplauz, ovacije, poziv na bis, a možda nekog i nasmijete.

Mene beskrajno zasmijavate kad kažete „proskula“. Prvi put ste to rekli iz (usijane) glave kad ste se obraćali direktorima. Drugi put ste tu riječ izgovorili 21. maja čitajući unaprijed pripremljen govor. Molim Vas da mi otkrijete misteriju da li je na tom papiru zaista pisalo „proskula“. I počnite već jednom da koristite ispravno tu riječ. Floskula se kaže. F-L-O-S-K-U-L-A. Probajte, nije teško.

Vesna Bratić left

Na januarski sastanak sa Vama, tada aktuelne direktore među kojima sam i ja bila, pozvala je Bratićeva. Svojim nedolaskom pokazala je koliko nas (ne) poštuje. Ne nosim vala žal što se s njom ne sretoh. Naprotiv.

Ali ne mogu da se ne zapitam zbog čega je izbjegla ama baš svaki susret sa doskorašnjim direktorima škola. Odgovorno tvrdim da je bila prisutna na prvom sastanku Ministarstva 4u1 i tadašnjih direktora koji se odvijao preko ZOOM aplikacije. Koliko je dobar domaćin shvatila sam desetak minuta nakon početka sastanka kada je na vrhu ekrana pisalo „Vesna Bratić left“. Ode Bratićeva bez pozdravne riječi upućene onima kojima je šef, a s kojima se nikad ranije nije srela. Elementarno (ne)vaspitanje je to.

Sastanak je tada vodio „AkoBogDa budući Državni sekretar“ (tako nam se predstavio) koji to nikad ne posta već glavom bez obzira nedavno i sam uteče od Bratićeve. Vrlo sam radoznala da li će ona ispoštovati novopostavljene rukovodioce škola, ukoliko sastanak, koji Vam predložih, bude upriličen. Nekako vjerujem da hoće jer SIMILIS SIMILI GAUDET. Mada teško da joj ko može biti sličan, srećom. A ja se nadam da ćemo uskoro doživjeti da „Vesna Bratić left“ where she belongs.

                                                                                                           

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorka

Svaka Vam čast gospodo. Odavno nijesam pročitala nesto bolje.Sjajno, istinito i veoma kulturno.

Podgoricanin

Sjajan pismen tekst. Pzd od kolege PhD Podgoricko celjade ;)

Bravo Gospođo!

Pismeno, argumentovano i dostojanstvdno obraćanje ovom "slučajnom" političaru je pun pogodak! O bratickoj sve mislim najgore o ikome, takvo zlo su ona i borovinicka,ka da ih je ista "baka" nknala..a i jeste, to su ristive "devojcice". Ovaj "slučajni" sto prije treba da ode i naravno krivicno odgovar