15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto treba biti na Cetinju?

Stav

Comments 15

Zašto treba biti na Cetinju?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa fejsbuk profila)

Da bismo bolje shvatili suštinu i pravu pozadinu opasnosti koja se nadvila nad Crnom Gorom i zla koje nam prijeti, važno je precizno definisati ko i kako upravlja ovim procesima, kojima se narušava mir i otvoreno provocira nasilje i rat.

Nije teško vidjeti da iza svega ovoga stoje tvorci i ideolozi "srpskog sveta". Na vrhu te piramide zla su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov patrijarh Portfirije. Ovaj dvojac na kratkom povocu drži svog vjernog i poslušnog slugu, Joanikija Mićovića, čije ustoličenje se koristi kao povod za zlo koje nam prijeti.

Da naša nesreća bude veća i tužnija, tom i takvom Joanikiju, iako dobro znaju na čijem je povocu, snishodljivo se bore za naklonost, gotovo svi akteri crnogorske vladajuće političke scene.

Svi zajedno se zalažu za policijsko ustoličenje Joanikija u Cetinjskom manastiru, simbolu crnogorske slobode i postojanja sa neskrivenom namjerom poniženja građanske Crne Gore i svega crnogorskog...

Žele to uraditi iz inata uz pomoć sile i policije i bez prisustva vejrnika, umjesto da to urade u miru, u svom "velelepnom" hramu u Podgorici sa svim svojim zvanicama i vjernicima, u zdravlju i veselju.

Pritom, ovi lažni mirotvorci i nesrećnici iza čije ideologije je ostao prah i pepeo, krv i suze, brojni zločini i genocid, vulgarnom zamjenom teza i podmetanjem, građansku Crnu Goru koja im se protivi, žele predstaviti nasilnicima i ekstremistima.

U trenucima zebnje i nespokoja izazvanog ovakvom provokacijom velikosrpske klero-šovinističke politike, važno je odgovoriti, zašto treba biti na Cetinju na dan zakazanog ustoličenja popa fašiste...?

- Zato što želimo poručiti, dosta više sa mržnjom i različitim oblicima nepodnošljivosti, kao otvorenih oblika fašizma;
- Zato što ne želimo da nam državu vodi Vučić preko svoje Crkve Srbije;
- Zato što želimo ostati "svoji na svome", a ne biti tuđa prćija;
- Zato što želimo građansku i slobodarsku Crnu Goru, a ne srpsku Crnu Goru;
- Zato što ne želimo teokratiju nego sekularnu Crnu Goru;
- Zato što je antifašizam naša tekovina, a fašizam zlo protiv kojeg ćemo se uvijek boriti;
- Zato što znamo da je ovo zemlja svih vjera i nacija i da je to njeno najveće bogatstvo, a ne jednovjerska i jednonacionalna Crna Gora;
- Zato što ne želimo nazad u srednji vijek, nego želimo Crnu Goru kao modernu evropsku državu;
- Zato što ne želimo dogmu, mit i legendu, nego istinu i realnu budućnost;
- Zato što iznad svega cijenimo dostojanstvo i slobodu i ne prihvatamo pokornost i poniženje i
- Zato što je ovo naša zemlja koju volimo iznad svega i mi druge nemamo.

I na kraju, teška srca moram priznati, iako živimo jedni pored drugih, iako ničim nijesmo doprinijeli da tako bude, oni su uradili sve da danas budemo dva svijeta, tako da je ovo što nam se dešava sukob civilizacija.

Zato, ako se ovi nesrećnici ne dozovu pameti i promijene svoju odluku, SVI NA CETINJE da zaštitimo dostojanstvo ove napaćene zemlje i svoje lično dostojanstvo. DOMOVINA NAS ZOVE!

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Vucedolac, Krstas Kostov

10+ Sapienti sat!

Odgovor

@Simo MILO DJUKANOVIC NAS JE DOVEO DO REFERENDUMA I NEZAVISNE CRNE GORE DA SE NIKAD BAS NIKAD NE ZABORAVI NE BLATITE PREDSJEDNIKA KOJI SE JUNAČKI BORIO DA CRNA GORA BUDE SAMOSTALNA NEZAVISNA DRŽAVA SAMO GA PRIZIVATE KAD VAM TREBA A INAČE MNOGI PLJUJETE PO NJEMU PI SRAM BILO SVAKOG KO MU ISTA LOSE PO

Marina

@alen Pitas se zasto Canak nije vlast? Pa zar iko moze zamisliti covjeka svjetonazora N.Canka da IKADA u Srbiji (klerofasistickoj kakva je) bude vlast!Nemojte se zavaravati da je Srbija nesto drugo nego sto je Vucic i njegovi satrapi!Njega NAROD bira!I to u ogromnom broju.Tamo je i opozicija naci