14 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

18° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

21° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

28° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Levčenko: Moskva je došla po danak u ukrajinskoj krvi

Stav

Comments 3

Levčenko: Moskva je došla po danak u ukrajinskoj krvi

Rusi su dovezli u Mariupolj pokretni krematoriji za masovno spaljivanje tijela ubijenih Ukrajinaca da nikad ne bismo mogli saznati stvaran broj poginulih. Kidnapovala nekoliko hiljada djece, koju je prebacila u ruska prihvatilišta da bi ih kao siročad vaspitivala u duhu nehumanog ruskog svijeta.

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Ruski vojni napad na Ukrajinu postao je akt međunarodnog terorizma i genocida. Ove kvalifikacije potpuno odgovaraju ruskom uništenju Buče, Cernigova, Borodjanke, Harkova, Gostomelja i posebno Mariupolja, koji je izgubio možda i vise od trideset hiljada stanovnika zbog Zvjerskog bombardovanja i masovnih Vandalskih ubistava civilnog stanovništva.

Rusi su dovezli u Mariupolj pokretni krematoriji za masovno spaljivanju tijela ubijenih Ukrajinaca da nikad ne bismo mogli saznati stvaran broj poginulih. Osim toga, Rusi su oteli iz grada 130 hiljada stanovnika, koje su bez njihove saglasnosti odvezli na teritoriju RF. Tamo Ukrajincima oduzimaju dokumente i šalju ih u Sibir i na Daleki Istok, da bi se njima gubio se svaki trag. To je savremeno rusko robstvo koje je čovječanstvo zabranilo već odavno i to je teško međunarodno krivično djelo.

U Ukrajini ruska vojska ne samo da je masovno ubijala nedužne ljude, silovala žene i starice nego je i kidnapovala nekoliko hiljada djece, koju je prebacila u ruske prihvatilišta da bi ih kao siročad vaspitivala u duhu nehumanog ruskog svijeta. To je smišljena politika uništenja ukrajinske nacije koja u suštini je genocidna.

Tako je Moskva ubila četri miliona Ukrajinaca u peridou 1918-21. da bi, potom, oduzela sedam miliona ukrajinskih životatokom 1932-33. Sada opet želi da nam oduzme milione i to se dešava na Evropskom tlu, u zemlji koja je osnivač UN i koje je dala za pobjedu nad fasizmom 10 miljiona svojih života - vise nego bilo koja evropska nacija!

Danas je Moskva došla u Ukrajinu da uzme danak u ukrajinskoj krvi. Povampireni Kremlj traži od svoje vojske da ne štedi ukrajinske živote, ruska televizija zaziva sravnjenje Kijeva sa zemljom, a sluzbeni Kremlj prijeti posljedicama svima razumnim ljudima koji se usude dai vojno podrže snage pravednosti i svijetla u borbi protiv tame ruskog svijeta.

Ova, 2004. izmišljena kremaljska ideologija gora je čak i od fašizma, ona je slična mišljenju izumrlih neandertalaca, koji nijesu do kraja shvaćali da se treba obazirati i na sredinu u kojoj žive, a ne samo na sebe. Kremaljski neandertalci prijete da mogu upotrijebiti nuklearno oružje, a nije isključeno da zele iskoristiti i drugo naoružanje za masovne ubistva. U RF vrlo su nervozni zbog toga što normalan svijet njih ne prihvaća, osuđuje i traži od njih ljudsko ponašanje. 

U današnjoj Rusiji sve ljudsko odlazi, ne u drugi, nego u treći plan, a pravila ponašanja u društvu već duže vrijeme ne odgovaraju standardima racionalnog čovjeka. Kao da poznavanje svijeta ne ide dalje od primitivnih instinkata u zadovoljavanju vlastitih potreba. Moskovski propagandisti izmislili su i koriste samo sebi razumljive neandertalske simbole: “Z” i “V”. Ponosni na svoj zaostali način mišljenja, pokušavaju mu prilagoditi djelatnost Moskovskog patrijarhata, koji je stao vrlo daleko, ne samo od hrišćanstva, nego i od uobičajene ljudskosti, afirmišući primitivizam, agresiju i veličajući sebe.

Civiliozovan svijet nikako ne može da shvati da bi, zarad zadovoljavanja vlastitih potreba, kreatori ruskog svijeta bili u stanju da izazovu rat globalnih razmjera. Ova svojevrsna deevoljucija ljudskog uma prijeti razumnom svijetu, kojoji je osmislio UN, OSCE, Savijet Evrope... kao institucie za uređenje odnosa između savremenih država i naroda. Na racionalnim ljudima sada je odluka: moramo li nešto objašnjavati zemlji koja je svjesno krenula u deevoluciju ili da, napokon, discipliniramo njeno ponašanje, prema standardima savremenoga čovjeka? Jezik mržnje kremaljskih ideologa i propagandista prema svemu drugačijem moramo zabraniti i napokon, snažno i evolucijski, dati po prstima svima koji, zapravo, prijete uništenjem ljudske vrste.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Vasilije

Jako malo ljudi pise o tome sta je stvarna pozadina svega . Ovaj text je tacan ma koliko su cinjenice zastrasujuce . Putin i drustvo zele silom da promjene svjetsku civilizaciju . Iza svega stoji filozofsko akademski pokret sa Aleksandrom Duginom i Ruski pravoslavni lobi sa patrijahom Kirilom.

Jack Hustlle

@ivica Koliko god to čudno izgledalo NATO je u ovom filmu u ulozi partizana.

ivica

Ovaj rat je kao sto je bio mini rat izmedju Srba i Hrvata ko je Ustasa a ko Cetnik nije tesko prepoznati. Uglavno partizana nema.