12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijestono Cetinje, za vazda!

Stav

Comments 3

Prijestono Cetinje, za vazda!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jadranka Selhanović

U životu svakog čovjeka bivalo je da nekad, makar slučajno, neznaveno, odvali neku glupost. Što ono kažu, Lupi i ostane živ. Ali, gluposti koju neki odalamiše prije nekoliko dana, niti je bilo niti će je biti.

Da budem preciznija. Prije dva dana, neki „borci i pristalice čuvanja tradicije Petrovićevske Crne Gore“ onako „junački“, priprijetiše da se može desiti da se Cetinju oduzme status prijestonice. Da se, navodno, odluka o dobijanju tog statusa stavi van snage, proglasi nevažećom.

Sve je ličilo, kako rekoše, da bi taj posao mogli završit brzo. Valjda, papir o statusu pocijepaš, zgužvaš, možda zapališ i baciš. I više ga nema, ne postoji. Sve gotovo, sve završeno!

Da se čovjek od muke nasmije.

Ispade da samo jedan papir uništiš i više Cetinje nije prijestono???

E, neće biti da je tako. Neće biti da je sve taj jedan papir. I to od skora.

Jer, mnogo je više papira no što im se čini. Mnogo, premnogo. Broja im se ne zna. I onih starih vjekovima i ovih mlađih. I svi dobro očuvani. Da svjedoče. I čitljivi za istinita tumačenja. Za spoznaju da Cetinju status crnogorske prijestonice dade istorija. Bez donošenja odluka, bez rješenja, glasanja i preglasavanja. No, povijesno, i za vazda.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Anthropos

ĆinjenIca da veljesrBske klerofašiste i nacionaliste toliko nervira Cetinje dovoljno govori o Cetinju. I zašto je Cetinje, ne samo prijestonica, već je - sa Lovćenom - i simbol Crne Gore. Ali govori i o bijedi klero-nacionalizma i šovinizma i opasnosti tih toksičnih ideologija za svako društvo?

Andjela

Pozdrav za g Jadranku! Ovo je ono sto koljenica mlati vjecito ! Nemoc, ljubomora prema gradu Heroju,nasoj Prijestonici,i nezna dje udara,treba opravdati :stanove,jahte,ordene crtnicke , sto mu salje guru da bolje zavadi,digne tenziju! PIIh!

Ljilja

Bravo. Zivjelo Cetinje crnogorska prijestonica.