25 °

max 25 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

25° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kijev treba da ima novi Dan pobjede

Izvor: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Stav

Comments 2

Kijev treba da ima novi Dan pobjede

Putin nikako ne može da shvati da onaj ko je rođen u Kijevu i ko zemlju oko Dnjepra smatra svojom otadžbinom, nikada, ni za hiljadu godina, neće dopustiti da tu neko dođe i ponižava domaći slobodarski narod. Pogotovo ne nekome iz moskovskih močvara!

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko 

Govor Vladimira Putina, danas, na Crvenom trgu, opet je bio pun laži i licemjerja. Ruski predsjednik oglasio se prema ratu u Ukrajini kao o svrsishodnom potezu, da bi, navodno, spasio narod Donbasa od napada neonacista. Ali svaki čovjek, koji je makar malo učio istoriju i filozofiju, dobro zna da postoji ukrajinski, ruski, krimsko-tatarski narod, burjatski, ali da nema naroda Donbasa i naroda Krima, kao što nema naroda Sibira ili Dalekog istoka.

Na Donbasu živi domicilni ukrajinski narod i narodi pridošli u toku sovjetske industrijalizacije, pedesetih godina prošlog vijeka.Među tim doseljenicima najviše je bilo Rusa.

Donbas je bio jedinstvena regija u evropskom dijelu SSSR, u kojoj je bilo dozvoljeno naseliti porodice osuđenih lica. Tako je dobro poznati "Donbaski kriminal" imao svoje socijalno uporište u pridošlom stanovništvu sa kriminalnom prošlošću. To se odnosilo i na porodicu, u Rusiju odbjeglog, bivšeg predsjednika-izdajnika Viktora Janukoviča. Njegov otac, kako je postalo poznato relativno nedavno, bio je nacistički kolaborant, koji je bio osuđen u Bjelorusiji.

Poslije izdržane kazne on se preselio u Donbas, kao i puno ljudi iz kriminalnog miljea. Nije čudo da je i njegov sin Viktor Janukovič dva puta bio je progonjen za krađu i razbojništvo. Ni danas do kraja nije jasno kako je oficijelno ugašen njegov kazneni dosje?! Dakle, u Donbasu žive Ukrajinci, a ne neonacisti ili banderovci, kako je to rekao Putin. A  ko je sarađivao sa fašistima u toku Drugog svjetskog rata - izgleda da sada pomaže ruskim okupatorima!

Ukrajinci su imali demografski gubitak u toku Drugog svjetskog rata od ogromnih 14,3 miliona, što je četiri miliona više od Rusa! I nije Putin u položaju da govori o teškoj pobjedi nad hitlerovskom Njemačkom kao o isključivoj zasluzi Ruske Federacije, a kamoli da naziva ukrajinski narod neonacistima, jer su Ukrajinci više od svih evropskih naroda stradali od "smeđe kuge".

Ukrajinski vojnici bili su većinom u Prvoj, Drugoj i Trećoj Ukrajinskoj armiji, kao i relativna većina u Prvoj Bjeloruskoj i oslobodili od nacista Varšavu, Berlin, Prag, Bratislavu, Bukurešt, Sofiju, Beograd, Budimpeštu i Beč. Svi naši veterani da su još bili živi, ne bih dali ruskom predsjedniku da unižava njihove potomke i da uništava ukrajinski narod, nego bi na paradi Pobjede na Crvenom trgu danas rastrgli šefa kremaljskog čopora kao neljudsko biće koje želi maskiraiti svoje Zločine prema narodu, koji je najviše stradao od fašizma, navodnom borbom protiv neonacizma.

Interesantno, Putin je rekao da su američki veterani Drugog svjetskog rata željeli doputovati u Moskvu na paradu, ali su njima to zabranili! Pri tome, u oficijelnoj loži na Crvenom trgu nijesam primijetio niti jednog veterana, samo ljude starije dobi. Danas bi najmlađi veteran morao imati 96 godina. Opet laž ruskog predsjednika o američkim veteranima.

Putin se u svojim govorima uvijek oslanja na istoriju da bi izgledao uvjerljiviji ruskim građanima, zato sipa puno istorijskih nebuloza i izmišljotina. Sada se oslanjao u govoru na Kijevskog kneza Svjatoslava Velikog i Kijevskog kneza Vladimira Monomaha da su oni, navodno, preci sadašnje ruske države. Ne zna Putin kako bi, kad bi ovi Veliki Kijevski knezovi tada znali da će stanovnici regije oko rijeke Moskve jednom uništavati Kijev i Černigiv, satrli sa lica zemlje sve što je vezano sa moskovskim regijom.

Posebno knez Svjatoslav Veliki, koji je pripojio ovu regiju Kijevskoj državi Rus' (882-1240) 964. godine. Naši Veliki knezovi sada se okreću u grobovima što nakon hiljadu godina sveti grad svih Slovena, Kijev strada od moskovskih Vandala. Sadašnje kremaljsko Zlo, još bi tada bilo nemilosrdno presječeno, da se ne bi nikad pojavilo kao prijetnja najpoznatijem slovenskom gradu od 482. Moskovske močvare bile bi osušene, a lokalni stanovnici preseljeni dalje na sjever.

Putin nikako ne može da shvati da onaj ko je rođen u Kijevu i ko zemlju oko Dnjepra smatra svojom otadžbinom, nikada, ni za hiljadu godina, neće dopustiti da tu neko dođe i ponižava domaći slobodarski narod. Pogotovo ne nekome iz moskovskih močvara! Ovo se Zlo tamo pritajilo hiljadu godina i pojavilo kao smrtna opasnost ne samo za Kijev i Černigiv, nego za čitav evropski kontinent.

Sada se na istočnom ratištu kod Sjverodonjecka, na Donbasu, hrabro bori 53. ukrajinska motorizovana brigada kneza Vladimira Monomaha, a ruski napad s južnog pravca drži  puk posebne namjene kneza Svjatoslava Velikog. Sada svi mi Evropljani, a posebno ukrajinski narod ulazimo u istorijsku i opasnu bitku sa moskovskim V-andalima. Dobro mora pobijediti Z-lo.

Kijev treba da ima novi Dan pobjede!

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

urinej

Ovaj Pfujtin laze vise cak i od Vucica,dele prva dva mesta usvijet