15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Kremlju traje borba pomahnitalih jastreba i uračunljivih političara

Izvor: EPA

Stav

Comments 1

U Kremlju traje borba pomahnitalih jastreba i uračunljivih političara

Stari lisac Lavrov razumije da poslije odluke Evropskog parlamenta o neophodnosti stvaranja posebnog međunarodnog tribunala za ratne zločine u Ukrajini, Kremaljsku vrhušku očekuju teška vremena.

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kao da duboko mentalno boluje?! Ne govorim o njegovim nebuloznim komentarima na međunarodnoj areni, gdje je masovna krvava ubistva ukrajinskih civila u Buči interpretirao kao holivudski film po britanskom scenariju. Niti zato što je nazivao rusku okupaciju ukrajinske teritorije kao oslobađanje ukrajinskog naroda, a ruska bombardovanja Černigova, Harkova, Sumija... komentirao kao podlu provokaciju ukrajinskih nacionalista, ili izmislio da je Hitler imao jevrejske krvi pa je, ipak, napravio Holokaust. Čak ni što je tvrdio da je Ruska Federacija bila primorana da vojno napadne Ukrajinu kao ne bi Ukrajina napala Rusiju.

Sve to nijesu samo nebuloze, nego sve češće izgleda da se dešava neki opijumski uticaj na ruskog ministra, koji više ne razlikuje otvorenu laž od narkomanske fantazije!? To je karakteristično za mnoge kremaljske propagandiste, koji konzumiraju opijat pod nazivom ruski svijet, šta potpuno uništava psihu svakog zdravog čovjeka. Poslije nove narkomanske doze već dovoljno teške droge rusizma (ruskog fašizma), Sergej Lavrov obratio se Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i zamolio je da nagovori Kijiv da ne pruža otpor posebnoj vojnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini!? U prevodu - ukrajinska vojska mora kapitulirati, a ruska će preuzeti čitavu ukrajinsku teritoriju pod svoju potpunu kontrolu!

Od ovog prijedloga Lavrova svi su ostali bez teksta. Svako ko je za ovo čuo pomislio je da se šef ruske diplomatije mentalno slomio, čim SZO predlaže nešto takvo.

Vjerujem da je tu, ipak, posrijedi nešto drugo? Stari lisac razumije da poslije odluke Evropskog parlamenta o neophodnosti stvaranja posebnog međunarodnog tribunala za ratne zločine u Ukrajini, Kremaljsku vrhušku očekuju teška vremena. Lavrov je shvatio da če biti u istom setu osuđenika sa Putinim, Medvedevim, Šojguom, Patruševim...

Ako bi pošli od prakse i presuda Nirnberškog tribunala za ratne zločine nacista u Drugom svjetskom ratu ili Haškog međunarodnog suda za ratne zloćine na području bivše Jugoslavije, onda je vrlo vjerojatno da Lavrova čeka doživotna robija. Da bi izbjegao ovu tešku kaznu za stvarno teške zločine, možda šef ruske diplomatije želi da sebe prikaže kao neuračunljivu osobu, pa se zato i obratio SZO neshvatljivim pismom?

A šta se tiče pitanja kapitulacije, bolje da se tom temom pozabave na ruskoj strani. Ruski ambasador u Vašingtonu Antonov izjavio je kako je čista laž da se Rusija sprema da svojom kapitulacijom okonča rat u Ukrajini! Zašto bi se takvo nešto iznosilo u međunarodnu javnost? Ko zna?

Znamo, međutim, da u Kremlju traje borba između pomahnitalih jastreba i uračunljivih političara. Moramo biti realni, već je poginulo 29 hiljada ruskih vojnika, makar za Moskvu to možda još nije crvena linija gubitka. No, sigurno će zaustaviti agresiju kad izgube još 29 hiljada. Pri tome morate računati da je ranjenika uvijek tri puta više. Tada bi to bilo ukupno 240 hiljada cjelokupnih gubitaka ruske vojske.

To je ogromna trauma za stotine hiljada ruskih porodica i milione ruskih građana. Kremlj riskira da, ako ne uspiju pobjeći u Hag na međunarodni sud za ratne zločine, im kod kuće to može samovoljno napraviti sam ruski narod. U istoriji ruski narodni bunt uvijek je bio krvav i žestok. To možda još do kraja ne razumije ambasador RF u SAD Antonov, ali Sergej Lavrov sigurno već kalkulira unaprijed.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR