22 °

max 28 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

28° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

25° / 15°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

30° / 20°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porfirijev vazdušni desant na Crnu Goru

Stav

Comments 9

Porfirijev vazdušni desant na Crnu Goru

Izvor: tacno.net

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Slobodan Dukić

Ako su “pobožne” Večernje novosti tačno javile da je pravoslavni žrec doleteo u Podgoricu avionom srpskog ministarstva policije hoće li SPC da plati taj let ili to ide na grbaču građana.

Tek dan pošto su pravoslavni Srbi ugledali Svetog Iliju, gromovnika kako čezama jezdi nebom, Porfirije Perić, patrijarh SPC je vazduhom odjezdio u glavni grad Crne Gore. Tamo je stigao avionom države Srbije, (letilicu koristi MUP) potpisao Temeljni ugovor SPC sa Crnom Gorom, stavio penkalo u mantiju i odmah se vratio u Beograd. “Hvala Bogu” što stoji iza ovog ugovora korisnog za Crkvu i državu Crnu Goru, komentarisao je potpisivanje.

Na šta će sve ovo naići, tek ćemo da vidimo. Dritan Abazović, podgorički premijer je, na opomenu predsednika Đukanovića da će ga oboriti u parlamentu ako stavi potpis na taj ugovor, poručio da će to učiniti. I parafirao papir. Crna Gora, nekadašnje “drugo oko” u srpskoj glavi već poodavno je “raspolućena država”. Građani opredeljeni kao Crnogorci kažu da njihovi sugradjani Srbi, uz pomoć beogradske vlasti i Srpske crkve rade na demontaži njihove države i njeno potčinjavanje Srbiji. Značajnu ulogu u tome vide u sveštenstvu koje je u Crnoj Gori pod jurisdikcijom Mitropolije Crnogorsko primorske, kojom se komanduje iz beogradske patrijaršije. Crnogorski Srbi, opet, bez ostatka podržavaju SPC, negiraju pravo Crnogorcima da imaju svoju crkvu. Svoju jačinu pokazali su, nedavno, kroz verske procesije – litije. Taj verskonacionalistički talas uzdrmao je malu balkansku državu. Stvoren je jaz i posejana varnica potencijalnog sukoba. Nema sumnje da će paraf Porfirija i Abazovića izazvati nove tenzije medju sukobljenim stranama i u parlamentu.

Ali, za građane Srbije, nas “bezbožnike”, poreske obveznike značajno je i pitanje ko je bio “pilot” u državnom avionu? Vučić ili Vulin? Ko je od njih dvojice izvezao državni avion iz hangara? Napunio ga kerozinom i dao dozvolu za let. Ko je potpisao putni nalog Porfiriju? Koliko je taj let tur-retur koštao građane. Sumnjam da će beogradski autokrata i njegov potčinjeni ministar dati objašnjenje za ovo. Ovdašnja vlada i šakom i kapom časti srpsku crkvu parama iz budžeta. Pa mogao je Porfirije da zemi neku “mečku” sto stoji ispred Patrijaršije u Beogradu. Da otpozdravi špaliru građana Srbije koji bi ga pozdravili. Da na njega, bacaju smilje i bosilje litijaši u Crnoj Gori. Ovako, sve izgleda kao njegov vazdušni desant na Crnu Goru.

Nego džaba nama nevernima što gunđamo za ovu otimačinu novca iz našeg džepa. Ja ne bih od svojih para Porfiriju dao ni za padobran, a ne besplatni avion. Ali biće što biti mora u državi čija vlast se poštapa podrškom SPC čija je poruka da je “svaka vlast od Boga”. Tek sad će teško doći i do popuštanja između Srbije i Crne Gore. Porfirijevo vazdušno iskrcavanje u Podgoricu produbilo je distancu između desanta i detanta.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Anita

@Javor Očekujte i desant na Lovćen i novu kapelu. Užas

Petar

Na ovu sliku je kao mlada sto se udala za djeda zbog miraza. Lijepi par, kum ce im u beograd organizovat proslavu u neku supu jer ne moze vise u plantazine podrume ka sto castise joanikija pa im bi baksuz i otuce grad sve.

Javor

Desant na Rumiju, desantom na Cetinje,. Evo sad desant na Podgoricu, sve u režiji i izvedbi crkve, vojske i policije. Nažalost svi zasad uspješni. Preostalo je još da Vučić sa vojskom izvrši desant na Crnu Goru i stavi tačku na svoje osvajače pohode.