18 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorskom narodu

Stav

Comments 2

Crnogorskom narodu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Stevan Perović 

Dragi moje Crnogorke i Crnogorke,

Pišem vam kako bih vas informisao da ćemo biti u položaju da usmjeravamo svu današnju haotičnost u ogromne mogućnosti i transformišemo svu pometenost u uzvišeni osjećaj jasnoće, genijalnosti i spokoja koji je neophodan društvu.

Put kojim trebamo ići zasigurno nije lak. Na tom putu moramo napustiti svoju sigurnost zaglavljenosti i izvršiti poboljšanja. Sigurno da nećemo stvoriti lagodan život, jer tu nema mjesta za rast sopstvenih moći. Stvorićemo život pun izazova koji će izvući ono najbolje iz nas.

A to će se reflektovati na snažnom karakteru i nesalomljivoj volji.

Moramo biti spremni! Moramo znati šta uzrokuje našu patnju i kada je ona tu da se iskoristi. Samo se sami možemo spremiti, samo mi znamo što nam prouzrokuje patnju, što pravi vatru koja gori u nama. Patimo prije svega zbog svojih nedostataka, zbog svog ponosa i egoizma. Podsjetimo sebe na cilj! Bez pripremljene patnje nema ničega, jer kada smo svjesni nema više patnje.

A cilj treba biti da budemo SVOJI! Da se ne priklanjamo nikome! Da budemo NEZAVISNI jer je to mnogo vrednije od poklona koje možemo dobiti ako je izgubimo. Bolje je da drugi zavise od nas, nego da mi zavisimo od drugih! I prije svega, moramo izbjegavati da drugima dugujemo i da imamo obavezu prema njima jer su to sredstva kojima bi da nas imaju u svojoj vlasti.

Da bi opstali trebamo biti kao dobro uvježban orkestar. Svako od nas mora da odigra dobro svoju ulogu, i to u određeno vrijeme, ili će nastati buka i uslijediti HAOS.

JEDINSTVO je ključ napretka! Tako su životinje koje su morale da žive zajedno sa drugim životinjama na istim teritorijama naučile mnoge trikove za uspostavljanje dominacije, rizikujući najmanju moguću štetu. Poraženi vuk, na primjer, prevrnuće se na leđa i izložiti grkljan pobjedniku koji se tada neće udostojiti da ga pokida. Dominantom vuku će možda biti potreban partner za lov, pa makar to bio i neprijatelj kojeg je upravo porazio.

Kada god dođe trenutak u sukobu mišljenja treba pomisliti na vuka i racionalno donositi odluke jer da bi opstali potrebno je JEDINSTVO. Jedinstvom ćemo opstati i sačuvati naše nasleđe!

A Cetinjani, stari Crnogorci, ne vole kad ih lažu matori trobojci!

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vaso

Svaka cast i velika hvala na tekstu, ovakvi nam ljudi trebajuna celu drzave i crnogoraca