11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BIRN-ov šizofašizam!

Izvor: PR Centar

Stav

Comments 4

BIRN-ov šizofašizam!

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Nažalost, živimo vrijeme izopačene stvarnosti. Živimo zlo vrijeme u kojem se svaka nenormalnost, lažima i relativizacijom pretvara u našu tužnu realnost i normalnost.

I mi koji sebe doživljavamo normalnima, nerijetko se pitamo, gdje je dno naše propasti i ima li granica ovaj naš moralni i sveukupni sunovrat.

Nažalost i našu nesreću, dno je mnogo dublje nego što je iko od nas i pomislio. Provalija u koju propadamo, kao da dna i nema.

Svi dobro znamo da nema većeg zla za jedno društvo od činjenice da značajan i što ne reći, dominantan dio zajednice prihvata laž kao realnost i nastavlja ugodno da živi sa njom, pa i kada zna pravu istinu. Za taj dio zajednice je vjerovanje u laž, mnogo lakše od priznanja - kako sam mogao u to vjerovati.

To je tužni životni ambijent današnje Crne Gore, zarobljene u laži i samoobmanama.

Kuhinja iz koje nam se sve ovo servira dobro je svima poznata. Iz iste kuhinje smo se hranili i trovali lažima i podvalama i 1918-te i 1990-te. I međunarodna zajednica dobro zna iz koje se kuhinje truje i izluđuje Crna Gora, ali nažalost, još uvijek ćuti ili samo u kuloarima o tome govori.

Velikosrpska kuhinja radi punom parom i proizvodi sve veći dio obroka za Crnu Goru, a domaći iredentisti nas ubjeđuju da je to jedini spas da preživimo i opstanemo.

Znali smo do sada da iza te otrovne kuhinje stoje Vučić i Porfirije sa kamarilom svojih poslušnika. Znali smo da su njihova neskrivena iredenta u Crnoj Gori: DF, URA i koncern "Vijesti" i skrivene iza Crkve Srbije, Demokrate i novooformljena "Evropa sad". 

Znali smo da na ovom projektu uništenja i zatiranja Crne Gore rade, od Srbije plaćeni, brojni međunarodni lobisti, a danas nažalost znamo i vidimo da je za isti projekat radi i do nedavno kredibilna organizacija iz okruženja BIRN (Balkanska istraživačka mreža), koja je dobila i izvršila povjereni zadatak - pronalaženja crnogorskih nacionalista i ekstremista.

Lista organizacija i pojedinaca koje BIRN uz svesrdnu pomoć Vijesti, svstava u ekstremiste je kap koja je prelila čašu ludila i besmisla u kojem živimo.

Proglašavati ekstremistima najveće i najznačajnije građanske aktiviste i organizacije koji su se suprotstavile fašizaciji crnogorskog društva je vrhunac ludila i besčašća u kojem žvimo.

Ovu pojavu je izvanredno definisao istoričar, prof. dr. Timoti Snajder (Timothy Snyder), definišući je kao šizofašizam. 

Ovaj termin je upotijebio za ljude koji se ponašaju kao fašisti, a svoje kritičare i neprijatelje nazivaju fašistima.

Sada barem znamo ko su u Crnoj Gori i van nje šizofašisti i znamo da se tom besramnom društvu dobrovoljno i ne sigurno, bez debelog razloga priključio i, nekada svoj i samostalan, BIRN.

U ime organizacije (GI 21. maj) kojoj pripadam i koju su proglasili ekstremističkom, samo mogu obećati da ćemo se još žešće suprotstaviti razarajućoj fašizaciji crnogorskog društva i države, zalažući se za očuvanje njenog građanskog, sekularnog, antifašističkog i multivjerskog karaktera.

Crna Gora ima dovoljno pameti i hrabrosti da stane na put projektantima ovog podlog velikosrpskog nauma i domaćim iredentistima kao izvođačima njihovih prljavih radova. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

bozo

dok je pete kolone u crnoj gori ovo nece posustati.zahvaljujuci izdajnicima crne gore,vucic moze da radi sto mu je drago.ovakvu petu kolonu nijedna drzava na svijetu niti je ima niti ce je ikad imati.

Vanja

Do kada cemo ovu bitku biti u "bijelim rukavicama" i truditi se da ostanemo cisti, da ce neki stranci vidjeti kako mi igramo fer-plej i reci da je pravda na nasoj strani? Bitka se bije njihovim oruzjem.

Katunjanin

2--Svako ima pravo na svoje misljenje ali podrzavati bezocne lazi ,glasati da se nase svetinje i groblja nasih predaka poklone drugoj drzavi ,taj mi nije ni brat ,ni kum,ni prijatelj ni poznanik. Taj je jedan obicni licemjer koji svoje postupke pokusava opravdati mrznjom prema Milu Djkanovicu