23 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

22° / 13°

Srijeda

15.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Probudi se, Crna Goro! Poziv na povratak identitetu i evropskom putu

Stav

Comments 18

Probudi se, Crna Goro! Poziv na povratak identitetu i evropskom putu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Stevan Perović

Danas, kada se naš identitet i istorija pokušavaju izbrisati i zaboraviti, vrijeme je da se prisjetimo svojih korijena i obnovimo našu unutarnju snagu. Nema zemlje bez naroda, a nema ni naroda bez istorije. Mi smo Crnogorci, i naša istorija je naša duša.

 Vjekovima smo prolazili kroz mnoge izazove, ali smo uvijek ostali jedinstveni i nepokolebljivi u odbrani našeg suvereniteta. U našoj borbi za slobodu i nezavisnost, čuveni Njegoš je učio da se u jedinstvu krije snaga. Danas, u ovim teškim vremenima, ta ista poruka ima još veći značaj. Samo kroz jedinstvo, solidarnost i zajedničko djelovanje možemo sačuvati našu istoriju i identitet od zaborava.

Kroz prošlost smo prolazili kroz mnoge iskušenja i teške trenutke, ali smo uvijek iz njih izlazili kao pobjednici. Izgradili smo svoju državnost, odbranili svoju slobodu, a naša kultura i tradicija su inspiracija za mnoge generacije. Naša duša je ispunjena junaštvom, hrabrošću i nepokolebljivom voljom.

Danas, više nego ikada, naša Crna Gora i njen narod trebaju da se oslone na svoju istoriju i identitet. Trebamo se boriti za našu nezavisnost, za našu slobodu i dostojanstvo, jer to su vrijednosti koje su nam duboko usađene u dušu. Nikada ne smijemo dopustiti da se zaboravi ko smo i odakle dolazimo, jer to bi značilo izgubiti dio sebe.

U ovim teškim vremenima, vrijeme je da se ujedinimo i ponovo pokažemo svoju snagu. Neka nam Njegoš bude inspiracija, a naša istorija ponos. Neka nam ona bude putokaz u budućnost, i neka nam pomogne da sačuvamo svoj identitet i dostojanstvo. Jer, Crnogorci uvijek izranjaju iz pepela, jači i odlučniji nego ikad prije. Zajedno, možemo prevazići sve izazove i sačuvati našu istoriju i identitet za buduće generacije.

Zato, Crnogorci, budimo ponosni na svoju istoriju, svoje junake i sve što smo kao narod postigli. Vrijeme je da se probudimo, okrenemo se budućnosti i krenemo naprijed. Sada je trenutak da se okrenemo ka Evropi, ka modernom društvu koje će biti zasnovano na demokratskim vrijednostima, slobodnom tržištu i poštovanju ljudskih prava.

Pridružimo se zajednici evropskih naroda i stvorimo bolju budućnost za sve građane Crne Gore. Ujedinimo se, jer samo zajedno možemo stvoriti društvo u kojem će svi imati jednake šanse i prilike. Zajedno, možemo osigurati da se Crna Gora razvija u demokratskom i prosperitetnom pravcu.

Ovo nije vrijeme za strah, već za hrabrost. Neka nam junaštvo i snaga naših predaka budu inspiracija i vodilja u ovoj novoj borbi. Naša zemlja je prebogata resursima, ali ona je još bogatija svojim ljudima. Okrenimo se jedni drugima, podržimo se i zajedno krenimo naprijed.

Zato, Crnogorci, dignimo glave i ujedinimo se. Neka naša zastava bude simbol našeg jedinstva i snage. Neka nam istorija bude inspiracija, a Evropa cilj. Ovo je trenutak da se pokažemo kao narod koji je uvijek spreman za nove izazove i pobjede. Neka nam ova borba bude novo poglavlje u istoriji Crne Gore, u kojem ćemo svi biti pobjednici.

Budimo ponosni na svoj identitet, na svoju istoriju i na našu Crnu Goru. Neka budućnost bude u našim rukama, a naša snaga u jedinstvu. Zajedno, krenimo naprijed ka svjetlijoj budućnosti za sve građane Crne Gore.  

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Colonel

Nice article Steven. Keep pushing.

podgoricki

Dragi Stevane, citam redovno tvoje kolumne koje su veoma inspirativne I poucne. Vrijeme je da se ujedine svi Crnogorci bez obzira na medjusobne simpatije I da odbranimo nasu voljenu, jedinu, najjljepsu Crnu Goru. Nek je vjecna!!! Do pobjede.