11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na dan osnivanja Kijeva, Rusija pokušava da iranskim dronovima uništi grad

Stav

Comments 0

Na dan osnivanja Kijeva, Rusija pokušava da iranskim dronovima uništi grad

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Oleksandr Levčenko

Ovih dana Kijev obilježava 1541. godišnjicu svog postojanja kao najstarijeg i najvećeg slavenskog grada. Za Putinovu kamarilu iz Moskve koja je kao grad gotovo 700 godina mlađa od Kijeva, uništenje glavnog ukrajinskog grada spada u prioritete vođenja ovog krvavog rata.

Moskva u prijevodu sa lokalnog finsko-ugarskog jezika znači „prljava voda“, gdje očigledno žive ljudi „prljave duše“. Ko bi još mogao narediti masovno bombardovanje  Kijeva, ako ne poglavar iz sredine prljavih duša, direktni potomak finsko-ugarskog plemena Merja Vladimir Putin. Za njega simbol glavnog slavenskog grada ništa ne znači. On, kao i njegovi preci još od doba postojanja države Kijevske Rus, samo želi uništiti Kijev.

Prvi pokušaj finsko-ugarskog plemena Merja da uništiti oduvijek slovenski grad Kijev bio je još u 1169. g. To im je djelomično uspjelo i Kijev je nakratko pao u ruke zaostalih, ali vrlo zlonamjernih Merja. Dosta brzo ova plemena zajedno sa svojim vođom Andrejom Bogoljubskim, koji je bio sin Kijevskog kneza, ali je prodao dušu plemenima Merja i  bio postavljen lokalnog kneza, bili su protjerani iz glavnog grada države Rus.

I evo krajem februara 2022. g. poglavar plemena Merja Vladimir Putin pokušao je opet zauzeti najveći i najstariji slovenski grad. Nije uspio i od tada stalno Kijev raketira jer je u njegovom mozgu ostala ideja da vlada Slovenima sa Dnjepra i njihovim glavnim gradom, kako su to pokušavali ostvariti još prije 850 godina njegovi preci.

Tako je na dan svog osnivanja  Kijev napadnut sa više od 40 bespilotnih letjelica  „Shahed“ iranske proizvodnje, koji imaju ubojitu snagu veću nego sve postojeće ruske balističke i krstareće rakete. Ukrajinska protivvazdušna i protivraketna odbrana oborila je nad gradom sve ove letjelice koji su nosile smrtonosni teret. Ako bi oni postigli ciljeve, onda bi grad postao gomila pepela.

Poslije svega ovog stanovnici grada još jednom žele napomenuti sadašnjem vođi Merja i istovremeno šefu Kremlja da neće zaboraviti zvjerski napad na Kijev i zato žele  Putinu brzi završetak.

Tko je digao ruku na Kijev ranije ili kasnije ginuo je kao pas. To je bio Bogoljubski, to su bili čak Mongoli koji su od dominantne  nacije u Aziji i Evropi,  sada postali malobrojan narod. Slična sudbina stigla je i Tatare koji su spalili Kijev, a kasnije izgubili svoju državnost i prevagu kao narod osvajač drugih nacija. Da spomenemo još naciste, koje su platili svoju visoku cijenu, kao i svemoćni boljševici koji su jednostavno propali, a Kijev na obroncima Dnjepra stoji 1541 godinu i još će stajati.

Neuki Vladimir Putin to ne zna i nije svjestan kakva sudbina njega čeka u najbliže vrijeme.  Njega će pamtiti samo kao ruskog Hitlera koji obmanuo čitavu naciju i vodio je u propast,a nikako ne prema prosperitetu.

I nakon posljednjeg napada dronovima iranske proizvodnje, Kijev je pripremio paket sankcija prema Iranu. Obratićamo se i saveznicima  da se i oni pridruže sankcijama.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR