6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusija i NATO razmatraju obnavljanje vojne saradnje

Stav

Comments 0

Rusija i NATO razmatraju obnavljanje vojne saradnje

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Načelnik generalštaba ruske Armije Valerij Gerasimov i šef Vojnog komiteta NATO Petar Pavel, u razgovoru su razmijenili mišljenja o aktuelnim pitanjima bezbijednosti, perspektivama obnavljanja vojne saradnje, sprječavanju incidenata i učešću predstavnika Alijanse u međunarodnim događajima koje organizuje Rusija.

Načelnik generalštaba ruske Armije Valerij Gerasimov razmotrio je danas sa šefom Vojnog komiteta NATO Petrom Pavelom perspektive obnove vojne saradnje, što je prvi kontakt dvije strane od marta 2014. godine.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, telefonski razgovor je održan na inicijativu Alijanse.

"To je prvi kontakt na tako visokom nivou na vojnoj liniji nakon što je Savet Rusija-NATO donio odluku o zamrzavanju odnosa", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su u razgovoru strane razmijenile mišljenja o aktuelnim pitanjima bezbijednosti, perspektivama obnavljanja vojne saradnje, sprječavanju incidenata i učešću predstavnika Alijanse u međunarodnim događajima koje organizuje Rusija.

Gerasimov je obratio pažnju na zabrinutost Moskve zbog pojačanih vojnih aktivnosti Alijanse u blizini njenih granica, kao i zbog razmiještanja sistema jedinica prethodnice.

"Strane su potvrdile neophodnost uzajamnih koraka, usmjerenih na smanjenje napetosti i stabilizaciju situacije u Evropi", navodi se u saopštenju i dodaje da su se Gerasimov i Pavel dogovorili da nastave kontakte.

Izvor: Beta

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR