22 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svi pohodi na Crnu Goru

Izvor: pixabay ilustracija

Stav

Comments 1

Svi pohodi na Crnu Goru

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Borislav Jovanović

Jeste, Popis je u toku. Popis je u fokusu svih fokusa.

Ništa manje nego što je bio Referendum iz 2006. Naprotiv!

Teško je, međutim, prihvatiti i nekakvu popisnu tišinu jer je nadglašava drama koja je crnogorskoj nacionalnosti nametnuta ovog decembra 2023. Ono već dobro poznato, biti ili ne biti.

Jeste, popis je u toku ali nije ćutanje. Jeste Popis je sticajem koliko starih toliko i najnovijih, ali dobro poznatih, genocidnih programa doveo do toga da najmalobrojnija i najstarija država i nacija na Južnoslovenskom Balkanu podrhtava od opravdane zebnje da će ostati bez sovpstvenog istorijskog, državnog i nacionalong subjektiviteta. Da će maestralnim svakovrsnim mitomanskim, kupovnim, ucjenjicačkim, litijaškim i pogotovo digitalnim vještinama uradti sve da,  se oslobode balasta tamo nekakvog izmišljenog naroda i nacije i ostavre svoje nemanjićke snove. Da, zapravo, crnogorska nacija bude strpana u zadnju džep velikosrpske I drugih njoj savezničkih elita.

Velika, kiklopska, laž i sila uzimaju zemlje  i gradove. Okretanje jednog naroda protiv njega samog nije, izgleda, čudo velje.

Jeste, isto tako, sve je na svim nivoima ovih dana, na hitanje i na brzu ruku, zaključeno da Popis može da počne. Bez ikakvih rezervi. Da nema nikakvih ni minimalnih sumnji da on može biti lažiran, odnosno, ostvaren onako kakao je projektovan od strane onih koji Crnu Goru vide kao srpsku zemlju.

Kao posljednju istorijsku priliku za konačno zakivanje velikosrpskog, nacionalističkog eksera na nacionalni i geografski reljef Crne Gore. Kako bi im nova himna postal veseli se srpski rode jer je crnogorskog rod suvišan.

I samo što se taj dogovor opozicije i pozicije nije pretvorio u u veselje. Te da je, prema onima koji hoće pošto - poto posrbljavanje Crne Gore, riječ o najslobodnijem popisu koji je ikad održan u Crnoj Gori. Svi popisi đe su Crnogorci bili većinski narod bili su, navodno, lažirani, oktroisani.

Međutim, da li je sve, zaista tako - u znku vjerodostojnosti?

Postojim, dakle, sumnjam. Ne zato što sam ekstremista već zato što mi to savjest i objektivne okolnosti, logika prevare nad prevarama, nalažu.

Ovo je, i sa sumnjom i bez nje, još jedan pohod na Crnu Goru. Jedan od onih pohoda o kojima je pjevao Aleksandar Ivanović Leso u svojoj istoimenoj pjesmi koja bi, prije neki dan, zabranjena ispod Durmitora.

Ishod ovog popisa, naime, imajući u vidu blagorodno, skoro eksklamativno, prihvatanje uslova opozicije i demokratske širokogrudosti, te insistiranje da se popis održi u vrijeme kad mu vrijeme nije, već poznat.

Registrovan je brojem i slovom u tajnim, imenom i prezimenom u, naravno, dobro čuvanim potvrdama. Glavni popisivači su bili propagandisti raznoraznih profesija i visokosofisticiranih struka.

Oni su putem tajnog i javnog djelovanja, preko svojih raznovrsnih mreža i po dubini i po širini - završili sigurnu priču o svojoj dobitnoj kombinaciji. Ukazuju na to neki od javnih istupa pojedinih visokih fukcionera. Ilegalna popisna kampanja bila je konkretna.Traženi msu po terenu, po već oprobanoj praksi, sigurne glasove i za tako nešto sklopili časni dogovor. Uz još jednu, obaveznu, zakletvu.

Garant uslovnjenog, odnosno, iznuđenog izjašnjavanja biće, naravno, pokazivanje kopije popisnog lista. I tako u zvanični popisni saldo ulaze, od prve, zaista, stvarni odnosno namješteni rezultati. Onda tu ne pomažu nikakvi kontrolni mehanizmi niti softveri nad sofvtverima. Sve je u redu, svi su potvrdili svoju demokratsku volju. U zvaničnom dokumentu će pisati ono što je u ilegalnom dogovoreno.

I što je navažnije u svemu ovom ova kampanja protiv brisanja olovkom jednog naroda i jedne nacije nije počela od juče.

Ona je samo epilog kampanje koja se vodi već više od tri decenije!

Valjda će nam istorijska i svaka druga savjest biti jedini pobjednik. Valjda će nam savjest o sopstvenom biću biti najskupkja riječ. Sve ostalo su tuše metle I tuže lopate.

Na čemu insistiraše sa dna duše Sveti Petar Cetinjski.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

d v

Civilizacijska i kulturološka boleština i trauma koju već dva vijeka forsira srbo crkovni nacizam teška su srpska i balkanska mora.To više nijesu manipulacije i „demokratsko“ šegačenja sa narodom – to je otvoreno ruganje i pljuckanje svemu zdravorazumskom.