29 °

max 35 ° / min 23 °

Nedjelja

05.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

06.07.

35° / 24°

Utorak

07.07.

32° / 23°

Srijeda

08.07.

32° / 20°

Četvrtak

09.07.

33° / 18°

Petak

10.07.

35° / 20°

Subota

11.07.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Američki državni tužilac: Bilo ozbiljnih nepravilnosti u zatvoru u kom se Epstajn ubio

Izvor: Foto: Beta

Svijet

Comments 0

Izvor: Beta

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Američki državni tužilac: Bilo ozbiljnih nepravilnosti u zatvoru u kom se Epstajn ubio

Državni tužilac Vilijam Bar rekao je danas da je bilo "ozbiljnih nepravilnosti" u saveznom zatvoru u kojem je Džefri Epstajn oduzeo sebi život dok je čekao suđenje zbog optužbe za seksualnu zloupotrebu i podvođenje malolđetnica.

Bar je na konferenciji u Nju Orleansu rekao da je ljut jer osoblje federalnog zatvora Metropolitan "nije uspelo adekvatno da osigura ovog zatvorenika".

"Sada ispitujemo ozbiljne nepravilnosti u ovom objektu koje su duboko zabrinjavajuće i zahtijevaju detaljnu istragu. FBI i generalni inspektorijat rade upravo to", rekao je Bar i dodao da će do detalja istažiti šta se dogodilo i "tu će biti odgovornosti".

Obdukcija je urađena juče, ali nije objavljen način na koji se Epstajn ubio.

Epstajn je ranije bio pod nadzorom zbog sumnje da može da počini samoubistvo, nakon što je pronađen u svojoj ćeliji sa modricama na vratu.

Zatvorenici koji su pod nadzorom su 24 sata podvrgnuti "direktnom, neprekidnom posmatranju", prema politici američkog Biroa za zatvore. Oni dobijaju odjeću koja je otporna na suze i smješteni su u posebnim ćelijama u kojima nema namještaja i predmeta, koje zatvorenici mogu iskoristiti za samoubistvo.

Nakon što je vraćen u svoju ćeliju, Epstajna je stažar trebalo da provjerava na svakih pola sata, ali to nije izvršavano noć prije nego što se ubio, pisao je Njujork Tajms koji se pozivao na anonimni izvor iz zatvora.

On bio smješten u dobro obezbijeđenom dijelu zatvora gdje su smješteni zatvorenici visokog profila koji su odvojeni od običnih građana. Donedavno je tu bio meksički narko-bos Hoakin "El Čapo" Gusman.

Epstajnovom srmću prekinuto je njegovo krivično gonjenje koje je moglo da razotkrije sve njegove aktivnosti i veze sa slavnim ličnostima i predskednicima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR