10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reakcija na napad u Siriji: Norveška suspendovala isporuku vojne opreme Turskoj

Svijet

Comments 0

Reakcija na napad u Siriji: Norveška suspendovala isporuku vojne opreme Turskoj

Izvor: Blic.rs

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Norveška je suspendovala isporuku vojne opreme Ankari zbog upada Turske na sjever Sirije i operacije protiv Kurda, prenijela je danas agencija AFP.

"S obzirom na to da je situacija složena i brzo se mijenja, ministarstvo spoljnih poslova kao mjeru predostrožnosti neće podnijeti nove zahtjeve za izvoz odbrambenih i materijala za višestruku upotrebu u Tursku", rekla je norveška ministarka spoljnih poslova Ine Eriksen Soreide.

Prije toga, francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je Tursku da obustavi operaciju, upozoravajući da bi u suprotnom moglo da dođe do obnavljanja Islamske države u Siriji. Ankara je u četvrtak ljutito odbacila međunarodno negodovanje zbog pomenutog bombardovanja.

Turska invazija na sjeveru Sirije počela je juče, nakon što su se američke snage povukle iz tog područja. Time je otvoren put za napad Turske na kurdske snage u Siriji, koje su dugo bile saveznici SAD.

U vazdušnim napadima i granatiranju koje je turska vojska izvršila od početka ofanzive poginulo je najmanje devet civila, saopštile su "Sirijske demokratske snage" (SDF), koje predvode kurdski borci.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR