16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Australija: Borba sa poplavama i požarima

Izvor: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Svijet

Comments 0

Australija: Borba sa poplavama i požarima

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Velike grmljavine i jake kiše zahvatile su jutros djelove istočne obale Australije, pa su zbog nastalih poplava zatvoreni neki do glavnih puteva.

Istovremeno u djelovima Australije koje nisu imale padavine traju borbe sa oko 100 požara u kojima je do sada poginulo 29 osoba, uništeno više od 2,5 hiljade domova i spaljena površina jednaka veličini Njemačke.

Države Viktorija, Novi Južni Vels i Kvinslend koje su najviše pogođene sušom i požarima, sada se bave jakim i kišama i poplavama.

U Kvinslendu su jutros zatvoreni putevi, kao i mnogi parkovi i turističke atrakcije, a neka stambena područja su poplavljena.

U djelovima Novog Južnog Velsa je tokom olujne noći prekinuto snabdijevanje strujom, a vatrogasne službe te države su saopštile da bi jake kiše mogle da pomognu da se pod kontrolu stavi 75 požara, prenosi Rojters.

U Viktoriji i dalje gori više desetina požara, ali je naredba za evakuaciju zbog požara u planinskom dijelu ukinuta.

U toj državi je već bilo jakih oluja koje su pomogle u gašenju požara, ali i stvaranju gustog nezdravog dima, što bi moglo uticati i na održavanje poslednjeg kola kvalifikacijskih mečeva na Australijan Openu.

Novozelandske obrambene snage su saopštile da u Australiju šalju više pojačanja, uključujući i one sa Fidžija, koji će se pridružiti kontingentima i specijalcima iz drugih zemalja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR