15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Irak: Sukob demonstranata i policije, ima mrtvih

Izvor: Foto: EPA-EFE / HAIDER AL-ASSADEE

Svijet

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Irak: Sukob demonstranata i policije, ima mrtvih

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Četiri osobe poginule su, a desetine povrijeđene u protestima u Iraku, kada su iračke bezbjednosne snage ispalile suzavac i gumene metke na demonstrante, saopštili su danas policijski i zdravstveni zvaničnici.

U Bagdadu je najmanje jedna osoba ubijena, a više od 30 povrijeđeno prilikom sukoba s policijom nedaleko od centralnog trga Tahrir, prenosi Rojters.

Tri osobe su ubijene, a 14 je povrijeđeno u gradu na jugu Nasiriji kada su bezbjednosne snage preuzele kontrolu nad mostom koji su danima okupirali demonstranti.

Populistički sveštenik Moktada el Sadr je sa svojim pristalicama organizovao antivladine proteste, a do sukoba je došlo kada su zvaničnici počeli da povlače barijere blizu trga Tahrir gdje demonstranti već mjesecima kampuju, kao i na mostovima preko rijeke Tigar.

Pristalice El Sadra počele su da napuštaju protestne kampove u toku noći, nakon što je on objavio da neće više učestvovati u demonstracijama.

U gradu Basri bezbjednosne snage upale su na glavno mjesto protesta i rasporedile snage kako bi spriječile da se demonstranti ponovo tu okupljaju i tom prilikom uhapšeno je najmanje 16 osoba.

Antivladini protesti počeli su još 1. oktobra prošle godine, a od tada je u nemirima stradalo više od 450 osoba.

Učesnici protesta traže povlačenje "korumpirane iračke elite" sa vlasti i okončanje miješanja stranih sila u državnu politiku.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR