11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bursać oštro reagovao na prodaju majica u Beogradu sa natpisom "Nož žica"

Svijet

Comments 2

Bursać oštro reagovao na prodaju majica u Beogradu sa natpisom "Nož žica"

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Novinar i kolumnista Dragan Bursać na Facebooku je komentarisao vijest da jedna beogradska robna marka nudi odjeću sa sramotnim natpisom "Nož žica".

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

"Na srbijanskom web shopu 011, bez ikakvih problema možete poručiti duks-Nož, žica! Ima svih veličina, za mlađe i starije, za bate i seke, za tate i mame, za deke i bake...

Eto, to se dešava u zemlji koja nije zabranila negiranje genocida, pa se umjesto osude, bruke, kajanja i molbe za oprost javlja i ovakav konfekcijski zločinački trijumfalizam, nad ubijenim ljudima.

Eto, to se dešava u zemlji u kojoj se slave ratni zločinci, a žrtve se minimiziraju ili ih i mediji i oficijelna politika negiraju. Eto, tako to biva u zemlji koja negira genocid dok se iz usta lokalnih nacionalista ori pjesma-U Srebrenici genocid nije bio, dabogda se tri put ponovio!

Zapravo ovi duksevi, ovako legalni i dostupni svima, najbolji su pokazatelj i dokaz genocida u Srebrenici sa jedne strane, ali i mišljenja “običnih“ ljudi koji prodaju i nose ovu bruku, sa druge strane.

Na sramotu svih nas!"

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Evolucija

Možda je Darvin ipak bio u pravu.

Branka

To će se i nama dogoditi jer nije zabranjen FAŠIZAM ni kod nas.Počinje sa bilbordima i majicama, ceradama na fasadama a završava se logorima, hladnjačama i masovnim grobnicama.To je "srpski svet" a 90- je bila "velika srbija".Od nas zavisi oćemo li čekati kao ovce klanje.