27 °

max 27 ° / min 15 °

Subota

18.05.

27° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

23° / 13°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šef diplomatije EU obišao liniju fronta na istoku Ukrajine

Izvor: Twitter/Josep Borrell Fontelles

Svijet

Tag Gallery
Comments 0

Šef diplomatije EU obišao liniju fronta na istoku Ukrajine

Izvor: Beta

Autor: Antena M

  • Viber

Šef diplomatije EU Žozep Borelj dao je uvjeravanja o punoj podršci Evropske unije Ukrajini naspram prijetnji od ruske intervencije tokom posjete liniji fronta između ukrajinskih snaga i proruskih separatista, na istoku Ukrajine.

„Mi smo ovdje prije svega da ponovo potvrdimo punu podršku Evropske unije nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine“, rekao je Borelj na konferenciji za novinare poslije posjete.

Borelj je u okviru posjete Ukrajini zajedno sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom prvo obišao istok zemlje na liniji kontakta između zone pod kontrolom Kijeva i zone koju drže proruski separatisti koji su sukobu sa Kijevom od 2014. 

Rusija želi da u razgovorima sa Vašingtonom ukrajinsku krizu poveže sa prisustvom NATO u istočnoj Evropi, dok je Borelj istakao da svaki razgovor o evropskoj bezbjednosti mora da uključi i EU i Ukrajinu.

U najavi Boreljove posjete, EU je navela da se tom posjetom ističe čvrsta podrška EU suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, u trenutku kada se zemlja suočava sa vojnim jačanjam i hibridnim djelovanjima Rusije.

Razgovori Rusije i SAD o Ukrajini treba da se održe 9. i 10. januara u Ženevi, poslije čega će uslijediti 12. januara sastanak Rusija-NATO i 13. januara sastanak u okviru OEBS.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR