8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik grada na sjeveru Ukrajine: Pronašli smo ostatke hemijskog oružja

Svijet

Comments 0

Gradonačelnik grada na sjeveru Ukrajine: Pronašli smo ostatke hemijskog oružja

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Trostianetsa, grada u sjevernoj ukrajinskoj regiji Sumi, tvrdi da su vlasti pronašle ostatke hemijskog oružja u selu Bilka, koje su okupirali Rusi. U razgovoru za ukrajinski radio, gradonačelnik Jurij Bova ustvrdio je da su pronašli dokaze sarina i drugih otrovnih supstanci.

"U selu Bilka pronašli smo ostatke hemijskog oružja - sarin i druge stvari. Otkrili smo ampule. Služba bezbjednosti Ukrajine trenutno radi na tome", rekao je.  Prošle sedmice, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je da Rusija priprema "novu fazu terora" koja bi mogla uključivati upotrebu hemijskog oružja u Ukrajini.

Neki izvještaji koji su prošle sedmice počeli kružiti društvenim mrežama da je na stanovnike opkoljenog grada Mariupolja korištena "otrovna supstanca" koja je uzrokovala respiratorne probleme, no nisu se mogli potvrditi, a stručnjaci su izrazili skepsu prema tvrdnjama da je korišteno hemijsko oružje.

Prije nekoliko dana, Liz Trus, britanska ministarka vanjskih poslova, rekla je da Velika Britanija hitno istražuje navode o hemijskom oružju, dok je portparol Pentagona rekao da su izvještaji "duboko zabrinjavajući, ako su istiniti".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR