32 °

max 33 ° / min 23 °

Ponedjeljak

04.07.

33° / 23°

Utorak

05.07.

36° / 21°

Srijeda

06.07.

34° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 19°

Petak

08.07.

23° / 16°

Subota

09.07.

22° / 16°

Nedjelja

10.07.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruski parlamentarac: Rusija bi mogla da napusti OEBS

Svijet

Comments 1

Ruski parlamentarac: Rusija bi mogla da napusti OEBS

Izvor: N1

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon odbijanja Velike Britanije da izda vize ruskim parlamentarcima radi učešća u Parlamentarnoj skupštini OEBS u Birmingemu, Rusija bi mogla da izađe iz te organizacije, upozorili su ruski poslanici.

Uzimajući u obzir činjenicu da se svi poslanici federalnog parlamenta nalaze na listama osoba pod sankcijama Velike Britanije, rukovodstvu Dume i Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su unaprijed upućeni zahtjevi da se obezbijede garancije za izdavanje ulaznih viza u Ujedinjeno Kraljevstvo, izjavio je prvi zamjenik predsjednika Odbora Savjeta Federacije za spoljne poslove Vladimir Džabarov.

Prema njegovim riječima dobijen je „nečuven odgovor“ da britanska vlada ne može da izdaje vize članovima ruske delegacije u PS OEBS, nevažno iz kojih razloga posjećuju zemlju.

„Na osnovu agresivne retorike predstavnika pojedinih delegacija, postoji mogućnost postavljanja pitanja isključenja Rusije iz skupštine“, dodao je on.

Poslanik Državne dume Petar Tolstoj je rekao da odbijanje Britanije da izda vize ruskim poslanicina čini sve rezolucije i odluke usvojene u odsustvu predstavnika Moskve nelegitimnim i ništavnim za Rusku Federaciju.

Tolstoj je naglasio da u ovom slučaju ruska strana zadržava pravo da se povuče iz organizacije, koja, u stvari, blokira rad Rusije na svojoj parlamentarnoj platformi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

delboj

Realno, ne znam ni sto ce tu Rusi