24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strahote nakon oslobađanja grada: Više od 400 tijela pronađeno u masovnoj grobnici u Izjumu!

Svijet

Comments 2

Strahote nakon oslobađanja grada: Više od 400 tijela pronađeno u masovnoj grobnici u Izjumu!

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Masovna grobnica s oko 440 grobova otkrivena je u ukrajinskom gradu Izjumu nakon što je oslobođen od kontrole ruskih snaga, rekao je visoki ukrajinski policijski zvaničnik za Sky News.

Serhij Bolvinov, glavni policijski inspektor za regiju Harkiv, rekao je da će sva tijela biti ekshumirana i prevezena na forenzičko ispitivanje u sklopu velikih policijskih napora u vezi ovog otkrića, zajedno s tužiteljima i drugim istražiteljima, kako bi prikupili dokaze o navodnim ruskim ratnim zločinima.

Policijski službenici takođe znaju za niz drugih grobnih mjesta otkako su počeli da istražuju kakvi su zločini počinjeni u djelovima regije Harkiv, koji su mjesecima bili pod ruskom okupacijom, ali su sada ponovno u ukrajinskim rukama, rekao je Bolvinov.

"Mogu reći da je ovo jedna od najvećih masovnih grobnica u jednom oslobođenom gradu, koji sadrži više od 440 grobova. Oko 440 tijela je pokopano na jednom mjestu", rekao je glavni istražitelj, govoreći o lokalitetu u Izjumu.

Upitan može li reći kako su stradale žrtve, odgovorio je: "Znamo da su neki ubijeni (strijeljani), neki su poginuli u razmjeni vatre, od takozvanih trauma od eksplozije mine. Neki su poginuli u vazdušnim napadima. Takođe imamo informacije da dosta tijela još nije identifikovano, tako da će se uzroci smrti utvrditi tokom istrage", odgovorio je na pitanje može li reći kako su stradale žrtve.

Bolvinov je opisao i kako je otkriće grobnice uticalo na njega.

"Za mene je to bilo posebno šokantno i užasno, ovo je zločin protiv čovječnosti. Ovo se nije smjelo desiti u civilizovanom svijetu u 2022. godini... Ovo je tako užasna priča i neugodna iz bilo kojeg ugla. Uvjeren sam da će zlo definitivno biti kažnjeno", naveo je on.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Ko im je prodao recept, falim te bože!

Goholj

Strasno.Sta rade ti vsrvsri i ubice,putin,medvedev,lavrov.Peskov,zaharova,dugin,sojgu.Ratni xlocinci ce sigurno nekad odgovarati ored medjunarodnim dudovima.Sada se cini nemoguce.I to svoj narod pravoslavni,civile jer ne ptiznaju ukraince,znaci ubijaju ruse.Za svsku osudu,i ocekujem vojni odgovor.