15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kuleba: U 17 ukrajinskih ambasada stigle bombe i djelovi životinja

Izvor: EPA arhiva

Svijet

Comments 0

Kuleba: U 17 ukrajinskih ambasada stigle bombe i djelovi životinja

Autor: Antena M

  • Viber

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je da je 17 adresa ukrajinskih ambasada širom svijeta posljednjih dana primilo pisma bombe ili pakete koji sadrže djelove životinja, uključujući kravlje oči.

"Počelo je eksplozijom u ambasadi Ukrajine u Španjiji", rekao je Kuleba. "Ali ono što je uslijedilo nakon ove eksplozije bilo je čudnije, da ne kažem - bolesno", rekao je u intervjuu za CNN.

Pismo-bomba u ukrajinskom konzulatu u Madridu ostavila je u srijedu lakše povrede jednom članu osoblja. Druga su pisma poslana španskom premijeru, zamjeniku premijera i američkoj ambasadi.

 Portparol ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova Oleg Nikolenko rekao je da su među onima koji su primili pakete ambasada u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji i Austriji.

Na pitanje ko misli da stoji iza pisama, Kuleba je za CNN rekao: “U iskušenju sam reći, da odmah imenujem Rusiju, jer prije svega morate odgovoriti na pitanje, ko ima koristi od toga? Možda je ovaj teroristički odgovor ruski odgovor na diplomatski užas koji smo mi stvorili za Rusiju na međunarodnoj areni, a oni ovako pokušavaju uzvratiti dok gube prave diplomatske bitke jednu za drugom."

Rusija je odbacila bilo kakvu odgovornost za pakete u Madridu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR