16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin: Ukrajinski neonacisti ubijaju civile, naši vojnici se bore protiv zla

Svijet

Comments 0

Putin: Ukrajinski neonacisti ubijaju civile, naši vojnici se bore protiv zla

Autor: Antena M

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je optužio "neonaciste u Ukrajini" za zločine nad civilima, na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, želeći opravdati rusku vojnu ofanzivu.

“Zaboraviti ono čemu nas je istorija naučila, vodi ka ponavljanju strašnih tragedija. Dokaz tome su zločini nad civilima, etničko čišćenje i kažnjeničke akcije koje sprovode neonacisti u Ukrajini”, istakao je ruski predsjednik u saopštenju.

“Naši vojnici se odvažno bore protiv zla”, dodao je Vladimir Putin.

“Dan oslobođenja njemačkog logora smrti Auschwitza-Birkenaua, sjetimo se da Putin gradi nove logore na istoku”, otvoreno je reagirao poljski premijer Mateus Moravjecki, pozivajući na pružanje pomoći Ukrajini kako se istorija “ne bi ponovila”.

Da bi opravdao svoju vojnu intervenciju, Vladimir Putin je više puta osudio “genocid”, kako je rekao, nad stanovnicima ruskog govornog područja na istoku Ukrajine i nazvao vladu Volodimira Zelenskog “neonacističkom”.

“Svakim pokušajem revizije doprinosa naše zemlje Velikoj Pobjedi (u Drugom svjetskom ratu) zapravo se opravdavaju zločini nacizma i utire put obnovi njegove krvave ideologije”, upozorio je u petak ruski predsjednik u saopštenju koje je objavio Kremlj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR